21 / 05 / 2024

Dolar 20 yılın zirvesinde! Son durum nedir?

Dolar 20 yılın zirvesinde! Son durum nedir?

Fed Başkanı Powell'ın Cuma günü Jackson Hole toplantılarında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği mesajı ABD dolarını önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşımış durumdadır. 



CBA ekonomistleri yaptıkları değerlendirmede, "Powell, bazı piyasa katılımcılarının beklediği gibi güvercin bir tutum içinde olmadıkları açıkça ortaya koyuyor. Dolar Endeksi'nin bu hafta 110 seviyesine doğru gitmesini beklemekteyiz. Piyasa katılımcıları büyük merkez bankalarının daha agresif şekilde faiz artırmaya devam edeceklerini fiyatlamayı sürdüreceklerdir" sözlerine yer verdiler.

Geçen hafta 2002’den bu yana en düşük seviyesi olan 0,9901’e geriledikten sonra, haftayı yüzde 0,7 azalışla 0,9964’ten tamamlayan Euro/dolar, bu sabah 0,9915 seviyelerinded,r

Yurtiçinde ise dolar/TL 18,18 ve Euro/TL 18,08 seviyelerinde işlem görmekte.

Petrol fiyatları, OPEC arz kesintisi beklentisi ve talep büyümesiyle yükselmekte. Brent petrol 101 doların, ABD ham petrol 94 doların üzerindedir.

Fed beklentileri sonrası spot altın yüzde 1’e yakın düşüşle 1,722 dolarda yer almakta. 

Piyasalar şu anda Fed'in Eylül'de 75 baz puan faiz artırması olasılığını yüzde 76 olarak fiyatlamaktalar. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön