22 / 07 / 2024

Dolar 22 TL olduğunda asgari ücret bu kadar olacak! İşte detaylar!

Dolar 22 TL olduğunda asgari ücret bu kadar olacak! İşte detaylar!

Asgari ücrete temmuz ayında ne kadar zam yapılacağı merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden önce bu konuda bir açıklamada bulunmuştu. İşte detaylar!




ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, Milliyet gazetesine verdiği değerlendirmede şunları söyledi; “Asgari ücret tahminlerinde iki kriterin belirleyecektir demiştik. Bu kriterlerden birincisi ve en önemlisi haziran sonunda açıklanacak olan enflasyon oranı, ikincisi de döviz kurlarının haziran sonundaki halidir.

Bu iki durum temmuz ayı başında asgari ücretin belirlenmesinde en kritik unsur olur. Şimdi için bunu öngörebilmek çok olanaklar içinde, olmasa da döviz kurunun 22 TL civarında durması ve enflasyonun da ilk aylarda açıklanan oranda kalması ile de 10 bin 500, 11 bin TL arasında yeni asgari ücretin belirleneceğini öngörüyoruz. Dövizde 22 TL bandı kırılır, o zaman 12 bin TL, 12 bin 500 TL rakamı söylenir.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞI ZAM ORANI BELLİ OLDU MU, NE ZAMAN OLACAK?

Memur ve kamu işçilerine yapılmış olan zamlar aynı oranda memur ve emeklilerine yansıyacak. Daha öncesinde ise Cumhurbaşkanı kamu işçilerine yüzde 45 zam oranını açıkladı.

Kamu işçilerinin en düşük maaşı 17 bin TL olurken, memurlara ise 22 bin TL zam yapıldı. Yüzde 45'lik oranın aynı ölçüde memur emeklileri etkileyeceği düşüncesindeyim. Diğer emekliler de asgari ücret oranında bir artış ile karşılaşacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşının 9 bin 500 TL'ye yükseltileceği kanaatindeyim. Daha önceki söylemlerimde de değindiğim gibi en düşük emekli maaşı 2 yıldan daha az bir sürede 5 katına çıkarıldı.

En düşük emekli maaşının yükseltilmesi ile kamuoyunda güçlü bir beklenti var. Ama diğer emekli maaşları ile en düşük emekli maaşları arasındaki makas çok ciddi anlamda kapandığı için diğer emekli maaşları ile ilgili de bir düzenleme kritik bir ihtiyaç haline geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön