19 / 05 / 2024

Dolar 26 liraya gidecek! Bomba tahmin için tarih verildi

Dolar 26 liraya gidecek! Bomba tahmin için tarih verildi

TL dolar karşısında değer kaybı yaşamaya devam ederken vatandaş doların daha fazla yükselmesinden endişeleniliyor. Bu çerçevede Bloomberg doların 26 TL olması tahminini yaptı ve tarih verdi. İşte tüm detaylar...



Bloomberg tarafından paylaşılan haberlere göre Türkiye para politikası konusunda olan hataların diğer ülkelerde tekrarlanma ve başarısızlık ile sonuçlandığı söylendi. Bir sene içinde TL yüzde 23 değer kaybı yaşadı ve tarihindeki en düşük seviyeye gerilemiş oldu. Lirada olan düşüşlerin gelişmekte olan ülkelerde de domino etkisi yaratması beklenmezken Türk para politikası konusunda yapılan hataların diğer ülkelerde yapılmadığının da altı çizildi. Leuchtman Merkez Bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimleri ile ilgili neler yapacağını merak ettiğini söyledi. Yapılan tahminlere göre 2023 senesinin üçüncü çeyreği bittikten sonra doların 26 TL olması bekleniyor. Yani Eylül ayında doların 26 TL olması tahminleri paylaşıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön