Altın & Dolar

'Dolar 28 TL'yi geçmez' diyen Atilla Yeşilada nedenini tek tek açıkladı!

Ekonomist Atilla Yeşilada 14 Mayıs seçimlerinden bu yana yaklaşık olarak 6,5 lira artan dolar kuru için 28 TL'yi geçmez diyerek nedenini tek tek açıkladı. İşte Atilla Yeşilada dolar yorumu son dakika

Dolar 30 lira olur mu? sorusuna yanıt olarak Atilla Yeşil ada '28 lirayı geçmez' diyerek nedenini tek tek açıkladı. İşte Atilla Yeşilada dolar yorumu son dakika...

 

DOLAR 28 LİRAYI GEÇMEZ!

Atilla Yeşilada yaz aylarının gelmesiyle güçlü bir turizm sezonu beklediğini belirterek, tuzim gelirlerinin etkisiyle 'bu yaz 28 lirayı geçmez' dedi. 

Atilla Yeşilada dolar kuru ile igili önemli açıklamar yaptı. Yeşilada Türkiye'nin sorunlarının çözümü konusunda değerlendirmeler yaparak tek sorunun enflasyon olmadığını belirtti.

Ödemeler dengesi açığı olduğunu belirten Yeşilada yeterince dövizin olmadığına dikkat çekti.

  

Yeşilada konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı: ''Bir miktar faiz arttırıyorsunuz, Türk Lirası'nın da değer kaybetmesine müsaade edip ekonominin kendi kendine dengelenmesini sağlamaya çalışıyorsunuz, yürür mü, yürümez.'' diyerek bunun sadece yaz aylarında mümkün olacağini belirtti. 

Yeşilada doların neden 28 lira seviyesini geçmeyeceğini şu sözlerle ifade etti: ''Dolar/TL'nin 28'in üzerine çıkacağını zannetmiyorum, yazın çok güçlü bir turist geliri girişi var, sistemden de para kaçmıyor artık, dolayısıyla doğal olarak Merkez Bankası fazla müdahale etmeden biraz daha yükselir dolar ve dengesini bulur. Tabii kış aylarında sorun yeniden başlar." dedi.

DOLARDA SON DURUM!

Son dakika dolar/TL kuru milyonlarca yatırımcı tarafından araştırılıyor. Merkez Bankası faiz kararı sonrasında rekor kıran dolar 26 TL seviyesine ulaştı. Piyasaların kapalı olması ile yatay seyreden dolar kuru bugün alış fiyatı 25,85 lira, satış fiyatı ise 26,294 liradan işlem görüyor. 

  

Aynı dakikalarda euro/TL kuru alış fiyatı 28,158 lira, satış fiyatı 28,179 lira.

Euro dolar paritesi saat 14:58 itibariyle 1,0922 bandında hareket ediyor.

Dolar endeksi bugün yüzde 0,42 düşüşle 102,575 seviyesinde.

Dolar ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası doların geleceği seviyeyi resmen açıkladı! Dolar net bu kadar olacak!

Altında baş döndüren rakam şimdi geldi! Necmettin Batırel şakkadanak açıkladı! Gram altın o tarihte 2.500 TL olacak!

Bayramdan sonra altın fiyatları tam olarak böyle olacak! Altını bilen adam İslam Memiş peş peşe açıkladı