29 / 04 / 2024

"Dolar 3 TL'ye düşecek" denildi, ortalık karıştı! Dolar 3 TL mi olacak, uzman isimden flaş açıklama


Dolar fiyatlarının ne olacağı vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediliyor. Doların 3 TL'ye düşeceğine yönelik söylentilerin ardından uzman biri isimden konu hakkında açıklama geldi.



Merkez Bankası'nın faiz artırma kararının ardından ekonomideki gelişmeler vatandaşlar tarafından daha sıkı takip edilmeye başlandı. Doların 3 TL'ye düşeceği iddiası da ortalığı adeta karıştırdı. Vatandaşlar işin aslını merak etti. 

Faiz kararı sonrasında hızla düşüş gösteren dolar kuru ve altın piyasası üzerine yatırımcılar uzmanlardan gelecek açıklamalara odaklandı. Dolar / TL kurunun yüzde 7'nin üzerinde bir düşüş yaşamasıyla 25,27 seviyelerine kadar gerilerken, Parite 26 Haziran 2023 tarihinden itibaren en düşük seviyeyi gördü.

Euro / TL kurunda da yüzde 7'nin üzerinde bir düşüş ile 27,37 seviyelerine gerilerken, 3 Temmuz tarihinden bu yana en düşük seviyelerde yer aldı. Günümüzde ise dolar 26,47, euro ise 28,63 TL seviyelerinden işlem görüyor.

DOLAR 3 TL OLACAK İDDİASINA SERT TEPKİ

Faiz kararının alınmasıyla birlikte ünlü ekonomist Selçuk Geçer, X hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Dolarda ekonomik etkilerin sürdüğünü belirterek düşmesine dair beklentilerin henüz yaşanmadığını ifade etti.

Selçuk Geçer sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile doların işi bitti diyenlere seslenerek, "Dolar 3 lira olacak di mi Dolar düşünce fiyatlarda düşecek di mi? Fakirlik de bitecek di mi AHAN DA BURAYA YAZIYORUM!!!Dolar enflasyon değerine gelmezse daha çok ağlarsınız!!!" tepkisini koydu.
 


Geri Dön