08 / 05 / 2024

Dolar 30 lira olacak iddiasına ekonomist Sarıaydın'dan sert çıkış! Yüzde 60 değer kaybedecek!

Dolar 30 lira olacak iddiasına ekonomist Sarıaydın'dan sert çıkış! Yüzde 60 değer kaybedecek!

Seçimden sonra doların ne kadar olacağı merak konusu olurken ekonomistlerden peş peşe açıklama geldi. Bazı ekonomistler doların 30 lira bandında olacağını söylerken bazıları ise değer kaybedeceğini belirtti. İşte detaylar...



DOLAR DEĞER KAYBEDECEK!

Akit'te yer alan detaylara göre, Kaan Sarıaydın, seçim sonucunun ülkemiz için hayırlı olmasını belirttikten solar dolar kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Sarıaydın, "Bu arada toplumda dolar kaosu yaratan ve bu yalan akımın etkisine kapılan iş dünyasından memuruna küçük esnaftan yatırımcıya söylemek istediğim şu; sizleri bu kaotik bilginin yalan bilginin etkisi altına alan işte Erdoğan seçilirse dolar 25 olur 30 olur diyen arkadaşlara benden selam söyleyin doları küresel piyasayı ekonomiyi iyi algılayıp toplumu öyle yönlendirsinler" dedi.

Dolar istikrara pozitif yaklaşım sergileyeceğine dikkat çeken Sarıaydın, "Keza dolar küresel piyasada hiç bir zaman eskisi gibi güçlü olmayacak ve bir kaç yıl içinde bulunduğu yerin yüzde 60 aşağısında bir seyir haline gerileyecektir. Sonuç istikrar demiştir. Hayırlı olsun" açıklamasında bulundu.

 Dolar 30 lira olacak iddiasına ekonomist Sarıaydın dan sert çıkış! Yüzde 60 değer kaybedecek!

DOLAR 30-35 TL'Yİ GÖRECEK!

Öte yandan seçim sonrasında dolar kurunda hareketlilik devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den de bomba bir dolar tahmini geldi. 

Selçuk Geçer'in dolar kuruna ilişkin tahmini oldukça dikkat çekti. Geçer, YouTube hesabından yayınladığı bir videoyla seçim sonrası döviz kurundaki hareketliliği değerlendirdi ve kura ilişkin öngörülerini paylaştı.

Daha önce yaptığı yüksek tahminlerle dikkat çeken Geçer, 35 TL tahminini yeniden güncelledi. "Asgari ücretin yıllar içinde dolar bazında hikayesi" başlıklı videosunda bazı uyarılarda bulundu.

Selçuk Geçer, seçimden sonra dolar kurunun 35 lirayı göreceğini söyledi ve dolar borcu olan vatandaşlara ekstra bir uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla yatırımcıları uyaran Selçuk Geçer, dolar kuruna dair şu ifadeleri kullandı: "ABD'de aniden yüksek bir enflasyon yaşanırsa, ortalama olarak yüzde 8.5-9 gibi bir oran, düşük bir ihtimal de olsa, yeniden dolar endeksinin yukarı yönlü bir hareket görmesi mümkün olabilir. Dolar endeksi bugün 0.225 artışla güne başladı ve şu an 106.135 seviyesinde işlem görüyor. Dolar 35 TL olacak. Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki 3-4 ay sürecinde, dolar değer kaybederken Türkiye'de yükselmeye devam edecek."

Emekli olmak isteyenler dikkat! 3600 gün ve borçlanma ile nasıl emekli olunur? Tek tek açıklandı!

Emeklilere temmuzda okkalı zam gelecek mi? 2023 Emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak?


Geri Dön