06 / 05 / 2024

30 bin doları test eden Bitcoin 7 günde yüzde 11 değer kazandı!

30 bin doları test eden Bitcoin 7 günde yüzde 11 değer kazandı!

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,1 artarak 1,12 trilyon doları geride bıraktı.



En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatı, analistlerin Fed'in mevcut belirsizlikler ve riskler göz önüne alındığında faiz oranlarını artırmada temkinli davranacağına ilişkin değerlendirmelerinin ardından yatırımcıların risk iştahını artıası sonucu yüzde 3,5 yükseliş elde etti. Böylece 30 bin doların üzerini test eden Bitcoin, akşam saatlerinde 29 bin 588 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, ağustos ayından beri 30 bin doların altında işlem görüyordu. Bitcoin'in son 7 gündeki değer artışı yüzde 11’e yaklaşırken piyasa değeri ise 579 milyar doların üzerine fırladı.

Coinkolik.com’un haberine göre kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 56 oranında değer kaybına uğradı. Bu arada, ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin piyasaya sürülmesiyle ilgili spekülasyonlar hala sürüyor. Bu hafta, ABD merkezli dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi Blackrock'a böyle bir fon için yeşil ışık yakıldığı haberleri ortaya atılmıştı. Bu da geçici bir yükseliş sağladığı Bitcoin fiyatının 30 bin doları test etmesini tetiklemişti. Ancak daha sonra haberlerin asılsız olduğu belirlendi. Analistler, Bitcoin'de spot ETF'nin kullanıma sunulmasını, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriyor. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,50’den fazla değer kazanarak 1.610 dolar düzeyinde işlem gördü.

 30 bin doları test eden Bitcoin 7 günde yüzde 11 değer kazandı!

BTC 150-200 BİN DOLAR!

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, önümüzdeki boğada BTC’nin 150 bin ila 200 bin dolar arasında fiyat göreceğini söyledi.

Bitcoin’in ilgiyi yeniden üzerine çekmesiyle birlikte BTC tarafında yükseliş senaryosu yeniden gündeme taşındı. Birçok kripto analisti ve uzmanı, BTC boğasının yaklaşmakta olduğuna işaret ediyor. Scaramucci, ETF haberlerinin de etkisiyle gelecek boğada BTC’nin 150 ila 200 bin dolar arasında bir fiyata ulaşacağını belirterek, 10 yıl sonra BTC’nin 750 bin dolar bandında olacağını öne sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön