29 / 04 / 2024

Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazandı!

Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazandı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kripto paraların toplam piyasa değeri 1 trilyon 116 milyon dolara çıkarkan, Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazanarak güne 24 bin 600 dolar seviyesinde başladı. 



Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz son altı ayın zirvesine çıkan kripto para piyasası ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.
 
Konu ile ilgili olarak verilen Salı günü gelen ABD TÜFE verisi sonrasında yükselişe başlayan kripto para piyasasının toplam değeri düne göre 86 milyar dolar arttı ve 1 trilyon 116 milyon dolara çıktı. Yine verilen detaylara göre, son 24 saatte Bitcoin yüzde 13 civarında yükseldi ve son altı ayın zirve seviyesini gördü. Lider alt coin Ethereum da yüzde 11 civarında yükseldi ve diğer alt coinler de yüzde 10 civarında kademeli olarak Ethereum’u takip etti. Bu görülen yükselişle beraber kripto piyasası küresel piyasalardan pozitif ayrıştı.

Bitcoin son 24 saatte yüzde 13 değer kazandı!

SEC’in BUSD sabit coin için yaptığı “kayıtsız menkul” açıklamasının gerginliğinden sonra Binance CEO’su CZ’nin “Sanırım daha fazla euro, Japon yeni, Singapur doları bazlı sabit coin göreceğiz” söylemleriyle yeni sabit coinlerin piyasaya gireceği beklentisi son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto piyasasına oldukça olumlu yansıdı. Yaşanan bu gelişmelerle Bitcoin bu sabah 24 bin 600 dolar seviyelerinde fiyatlanırken Ethereum da 1680 dolar bölgesini korumaya çalışıyor.

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz'a göre kripto paraların şahı olarak bilinen bitcoin dominansı 44,5 şeklinde yükselişine devam ederken Ethereum dominansı 19,2 yatay negatif hareketlilik gösteriyor. Yine verilen detaylara göre, bugün 16:30’da ABD’den gelecek olan ÜFE verisi de takip edilecek olan önemli veriler arasında yer alıyor. Aktarılan detaylara göre, ÜFE’nin Ocak’ta aylık yüzde 0,4 artması ve yıllık artış oranının ise yüzde 6,2’den yüzde 5,4’e gerilemesi bekleniyor. Veri beklentilerden düşük gerçekleşmesi durumunda FED’in faiz artırımlarında sona yaklaştığı beklentisi güçlenebilir ve piyasaya pozitif etkiyi de devam ettirebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön