28 / 04 / 2024

Dolar 6 lira olacak! Yer yerinden oynayacak! Ünlü uzman tarih vererek açıkladı! Herkes şoke oldu

Dolar 6 lira olacak! Yer yerinden oynayacak! Ünlü uzman tarih vererek açıkladı! Herkes şoke oldu

Yılın ilk yedi ayı geride kalmışken, ünlü uzman ve analistlerden yıl sonu dolar tahminleri gelmeye başladı. Kimileri 30 liraları konuşurken, kimilerinin tahminleri ise 10 liranın altına kadar indi. İşte detaylar…



YOK BÖYLE BİR TAHMİN

2022 yılının en ünlü isimleri şüphe yok ki ekonomistler ve piyasa uzmanları oldu. Piyasanın yıl sonu tahmininde en yüksek rakam ünlü analist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer’den gelmişti.

Geçer, Türk Lirası’nın dolar karşısındaki değerinin yılın sonunda 30 liraları bulacağını öngörmüştü.

“DOLAR 6 LİRA OLACAK”

Ünlü uzman Geçer, böyle bir rakamı açıklarken çok çarpıcı diğer bir açıklama ise araştırmacı – yazar Engin Avcı’dan geldi. Avcı, kendi YouTube kanalındaki konuşurken, milyonları şoke edecek açıklamalarda bulundu.

Avcı, dolar için yılın sonun 6 lira öngörüsünü paylaşırken, "İddiamın arkasındayım. Dolar yıl sonu kapanışında 10 liranın altına inmiş olacak. Kendi tahminim 6 lira – 8 lira arası. 9 lira bile yüksek. Bazı firmalar takibe alınmış oldu. Yurt dışındaki yatırımları irdeleyecekler. Yurt dışında Türk işadamlarının  900 milyar dolarlık varlığı olduğu tahmin ediliyor.

Düşünsenize 90 milyar doların Türkiye’ye girmiş olduğunu… Ameliyat akşamdan sabaha kadar olmaz. Ne söylemiştik? Yıl sonu kapanış hedefi 10 TL’nin altında. Düşmesi için bazı veriler mevcut. Milyar dolarlık paraları meğer yurt dışına akıtmışlar. MASAK bunları incelemeye aldı. Bizim içimizdeki düşmanlar hep devam edecek. Ülke ayağa kalksın diye sermaye pompalayan hükümetin, devletin bizim paramızı alıp piyasayı şişirdiler. 24 bin araba stokladıkları birden ortaya çıktı. Hükümet bu anlamda her alanda mücadele veriyor. Bu matematiksel verisi var" şeklinde açıklamalarda yaparak, gündemi sarstı.

Dolar 6 lira olacak! Yer yerinden oynayacak! Ünlü uzman tarih vererek açıkladı! Herkes şoke oldu

EDİTÖR NOTU: Bu haber 7 Ağustos 2022 tarihinde saat 10.03'te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,00 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1033 Türk Lirası değerinde.

Emeklilere promosyon müjdesi geldi! 7. 500 lira promosyon veriliyor! Emekliler bu tarihleri kaçırmasın

Dolar adım adım 20 oluyor! 18 TL’yi geçen dolar bugün ne kadar? Hemen bakın! 7 Ağustos 2022 Dolar kuru...

Akaryakıtta son dakika! Benzin, LPG ve motorinde indirim mi var? BP, Opet, Total, Shell 7 Ağustos akaryakıt fiyatları

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön