02 / 05 / 2024

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların 6 Türk Lirası’nı göreceği iddialarına yanıt verirken, ne kadara düşeceğini açıkladı. İşte detaylar…



Altın piyasasında hareketli günler yaşanırken, geçen ay 100 baz puan faiz indirimine giden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)geçtiğimiz gün yeniden 150 baz puan faiz indirdi. Tüm bunlar ile birlikte sosyal medyada ise doların 10 liranın altına kadar düşeceğine dair iddiaları yer alıyor. Geçtiğimiz hafta dibi gören altın, yatırımcısını korkuttu. Vatandaşın gündeminde de altının önümüzdeki günlerdeki akıbeti bulunuyor. Bundan önce, “Piyasalarda resetleme dönemine girdi. “Altın ve gümüşte pozitif ayrışma olacak” şeklinde konuşan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten dolar yatırımcısına sert uyarılar geldi.

Memiş, “Dolar düzeltme yapacak. 2022 yılının sonunda 20-21 Türk Lirası aralığından 17-18 Türk Lirası aralığına düşebilir. Şubat ve mart aylarında ise musluklar açılacak” şeklinde konuştu.

"PİYSALAR KAFAYI YEDİ”

Uzman İslam Memiş, hem döviz kurlarında hem de emtialarda ve bunlar ile birlikte de kripto paralarda oldukça karışık bir döneme girildiğini söyleyerek, “Piyasalar da kafayı yedi, kim ne yaptığını bilmiyor, yatırımcılar da aynı biçimde ne yapacağını bilmiyor” şeklinde konuştu. Altın ve para piyasaları uzmanı  İslam Memiş, asıl sorunun da Merkez Bankalarının çıkmazı olduğunu ifade etti.

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön