17 / 07 / 2024

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların 6 Türk Lirası’nı göreceği iddialarına yanıt verirken, ne kadara düşeceğini açıkladı. İşte detaylar…


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


DOLAR DÜŞECEK AMA… 

“Dolar, bir ödeme aracıdır” diyen İslam Memiş’in konu ile ilgili cümleleri ise şu şekilde:

“Dolar yıl sonuna kadar 20-21 lirayı bulabilir. Ama ne kazandırır? Karşısında Euro ve Sterlin'in daha çok şekilde değer kaybettiğini göz önünde bulundurmak gerek. Orta ve aynı zamanda da kısa vadede ataklarını devam ettirebilir lakin uzun vadede borsa, altın ve bununla birlikte gümüşün getirisi daha fazla.”

Sosyal medyada dolar ile ilgili yer alan 9 liraya hatta ve hatta 6 liraya düşeceğine dair söylentilere karşı da vatandaşları uyaran Memiş, “Bu iddialar piyasa koşulları ile ters şekilde. Dolar düzeltme yapabilir, 20 TL - 21 TL aralığından 17 TL - 18 TL aralığına düşebilir. 10 TL olmaz” ifadelerini kullandı.  

ŞUBAT VE MART AYINA DİKKAT 

Önümüzdeki şubat ve mart aylarında kredi musluklarının açılacağını söyleyen Memiş, bankaların konut, araç ve bununla birlikte ihtiyaç kredisi vermediğini anımsattı.  Bankaların da Merkez Bankası kontrolünde olduğunu söyleyen Memiş, “Kredi miktarlarını düşük fakat vermiyorlar. Konut kredilerinde düşüş yaşanacak. Neye ihtiyacınız var ise alınız” şeklinde konuştu. 

Dolar 6 liraya düşüyor denildi! Piyasa Kahini ise doların ne kadar olacağını açıkladı! Tarihler verildi

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Gram altın 900 lira mı oluyor? Tekrar o günlere dönüyor muyuz? Türkiye’nin ünlü ismi açıkladı!

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön