28 / 04 / 2024

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…



Havalimanının alt ve üstyapı işlerini görev alan Kozuva Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaat alanında basın mensupları ile birlikte gezdi.

Kozuva, havalimanının Türkiye'nin dördüncü büyüğü olacağını açıklayarak, "Çukurova Havalimanı’nın açılmasının ardından bölgeye değer katan bir havalimanı olacak. Çukurova Havalimanı Türkiye'nin dördüncü büyük havalimanı oluyor. Kargoda da Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı oluyor" ifadelerini kullandı.

Adana Havalimanı'nın bölge için yetersiz bulunduğunu söyleyen Kozuva, "Bizim havalimanımız normal şartlarda üç etapta yapılması gereken bir havalimanıydı. Birinci etabımız 7 milyon yolcuya kadar 60 bin metrekareydi. İkinci etap havalimanımız 7 milyon ile 9 milyon kişiye ulaştığı zaman 85 bin metrekareye çıkıyorduk. Üçüncü etabımızda 9 milyondan sonra 107 bin metrekareye çıkmaktaydık. Burası ilk açıldığı sürede 5-5,5 milyon bir yolcusu bulunacaktı. Biz dedik ki etap etap yapmayalım, 12 seneden beri kanayan bir yara var, yapmışken de hepsini bir anda yapalım. Şu an üç etabı bir arada yapıyoruz" dedi.

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek


Geri Dön