28 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük dövme fabrikası Sivas'ta kurulacak!

Türkiye'nin en büyük dövme fabrikası Sivas'ta kurulacak!

İş adamı Bilgehan Öztüre, Başlatılan istihdam seferberliğininin ardından Sivas´a yeni bir fabrika kazandıracaklarını söyledi. Bu fabrikanın Türkiye´nin en büyük dövme fabrikası olacağını belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliğini başlatmasının ardından farklı illerden şehrimize gelen iş adamları Sivas’a yapacakları yatırımları kamuoyu ile paylaştı.


TÜRKİYE´NİN EN BÜYÜK DÖVME FABRİKASINI KURACAĞIZ


Sivas´a yeni bir fabrika kazandıracaklarını söyleyen İş adamı Bilgehan Öztüre,“Sivas´a dış ağırlıklı bir yatırımcıyım diye gelip Sivas´ta olmaya karar veren yatırımcılardan biriyim. Sivas´ta vagon üzerine yoğunlaşmış bir yatırım yapmaktayız. TÜDEMSAŞ´ın içinde bulunan vagon tamir firmamız yaklaşık 120 personel istihdam ediyor. Onun dışında 1. Organize  Sanayi içerisinde geçen ay itibariyle 100 olan istihdamımızı Cumhurbaşkanının koyduğu istihdam planıyla beraber şu an itibariyle 150 personele çıkardık. Yine bu ay içerisinde 40 personel daha istihdam edilecek. Onun yanında Sivas´ı çok sevdim ve gelip buraya yerleştikten sonra buraya bir tesis daha yapmayı düşünüyoruz. Türkiye´nin en büyük dövme fabrikalarından 95 kiloya kadar dövme üretimi yapacak demiryolu sektörü ağırlıklı bir fabrika olacak” dedi.


 


İLK ETAPTA 50 İLA 100 ARASINDA PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK


Sivas´a fayda sağlamak için projeye destek vereceklerini dile getiren iş adamı Özkan Yaman, “İstanbul firmasıyız. 2. Organize Sanayi Bölgesinde 30 dönüm bir arsa tahsisi oldu. Şu anda proje geliştirme aşamasındayız. Ağırlıklı olarak İstanbul´da ve yurt dışında işler yapıyoruz. Bende Sivaslı olduğum için memleketimize bir faydamız olsun istedik. İnşallah bu yılsonunda ya da önümüzdeki yılın başında biz de inşaatımıza başlayıp bir an evvel tesisimizi faaliyete geçireceğiz. İlk etapta 50 ila 100 arasında bir personel istihdamı düşünüyoruz. Ancak daha sonra kapasite artırımına gitmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.


 


 “İLK ETAPTA 20-25 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ”


Amerikalı bir firmanın Sivas´ta yatırım yapmak istediğini kaydeden iş adamı Murat Saykan ise, “Birinci organizede yatırım yapacağız. 1986 yılından beri demiryolu sektöründeyim. Uluslararası çapta büyük ölçekli imalatta bulunan firmaların Türkiye temsilciliğini yapmaktayız. TÜDEMSAŞ´ın birkaç projesinden dolayı Amerikalı dev bir firma, dünya genelinde 75 fabrikası olan, yaklaşık 33 bin çalışanı olan, hem New York borsasında hem de Frankfurt borsasında işlem gören bir firma çok etkilenerek Sivas´ta yatırım yapmaya karar verdiler. İlk etapta 20-25 kişilik bir istihdam düşünüyorlar ama çok kısa sürede bu 100 ve katları olacak.


Sivas Memleket


Geri Dön