28 / 04 / 2024

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?

İhtiyaç sahibi olan hanelere yönelik Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemeleri için başvurular devam ediyor. Peki Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusu ne kadar? Doğal Gaz Tüketim Desteği’ne nasıl başvurulur? İşte detaylar…



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eli ile ihtiyaç sahibi ailelere 900-2 bin 500 Türk Lirası arasına değişim gösteren tutarlarda verilen doğal gaz desteği vatandaşlar son zamanların en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. 3 milyar Türk Lirası bütçe ile birlikte hayata geçirilen Doğal gaz Tüketim Desteği ile ilgili olarak mart-nisan aylarını içine alan birinci dönem ödemeleri gerçekleşti.

Bu kapsam dahilinde 331 bini geçkin haneye toplam 114.2 milyon Türk Lirası destek verildi. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte de bu destekten faydalanmak isteyenler başvuru yöntemi ile ilgili konuları merak etmeye başlamış oldu.

ARANAN ÖZELLİKLER

Başvuru sahibinin taşıması gereken kriterler ise şu şekilde:  

Türk vatandaşlığı bulunması,

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikameti bulunuyor olması,

İkamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği olması,

Ödenecek faturasının mesken abone grubuna aitliği olması,

Hakkında ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafınca hak sahipliği kararı verilmesi gerekli maddeler arasında.

BAŞVURU ZAMANI

Bu kış zaman dilimi için is 5 Eylül itibarı ile birlikte başvurular alınmaya başladı. İhtiyaç sahibi olmak kriteri ile birlikte doğal gaz altyapısı olan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve aynı zamanda doğal gaz aboneliği bulunan ihtiyaç sahibi kişiler, destekten faydalanmak için başvuru yapabilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN

Doğal gaz Tüketim Destek Programı’na e-Devlet üzerinden başvuru gerçekleşebiliyor. Destekten faydalanmak isteyen kişiler, sistem aracılığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle sunulmuş olan ‘Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’ ekranından gerekli olan bilgileri doldurup başvuru yapabilecek. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların, e-Devlet’ten yapmış oldukları başvuruları onay aldıktan sonra hak sahipliği olan vatandaşlar PTT’ye gidip faturalarını ibraz edip destekten faydalanabilecek. Tüm bunların haricinde ise ön ödemeli sayaç kullanmış olan vatandaşların da destek miktarı kartlarına yansıtılacak. Destek altı aylık kış zaman dilimini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile gerçekleşecek.

Doğal gaz faturanızı devlet ödeyecek! 2.500 liralık Doğal Gaz Tüketim Desteği nasıl alınır? Ödemeler ne zaman verilecek?


Geri Dön