Ekonomi

Dolar alev alev! Kıyıda köşede doları olanlar koşun! İşte Son dakika dolar kuru 14 Temmuz 2022

Dolar kurunda son dakika rakamları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru dün yükselişe geçen dolar yükselmeye devam ediyor. Kıyıda köşede doları olanlar koşun! Son dakika dolar kuru 14 Temmuz 2022...  Dün piyasalarda ABD enflasyon rakamları takip edildi

Dolar/TL kuru yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından merakla takip ediliyor.  Dün piyasalarda ABD enflasyon rakamları takip edildi.  ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından piyasalarda hareketlilik yaşandı. Dolar,euro ve altın fiyatları yükselmeye başladı.

Dolar bugün güne yüzde 1,07 vyükselişle başladı. Dolar alev alev... Peki dolar dün ne kadardı, dolar bugün ne kadar oldu? Dolar kaç TL? İşte son dakika dolar kuru 14 Temmuz 2022...

DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Dün Kurban Bayramı dolayısı yurt içi piyasalar kapalı olduğu için dolar kuru, uluslararası piyasalarda takğip edilmeye devam edildi. Doların 12 Temmuz 2022 alış fiyatı: 17,26 TL olurken, satış fiyatı ise; 17,46 TL oldu. Dün ise  13 Temmuz sabahına 17.48 seviyesinde başlayan dolar kuru bugün alış fiyatı 17,52 TL, satış fiyatı 17,63 TL seviyesinde işlem görüyor.

 

PİYASALARDA SON DURUM

Dün ABD enflasyon rakamları açıklandı.  ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında yüzde 9,1 ile son 41 yılın en hızlı yükselişini kaydetmesinin ardından avro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana ilk kez 1 seviyesinin altına geriledi.

ABD'de tüketici enflasyonunun beklentisinin üzerine gelerek dolar, yüzde 9.1 ile rekor kırdı. Bunun üzerine dolar, euro karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

 Temmuz ayındaki Fed toplantısında 100 baz puan faiz artışı beklentisi yüzde 22'ye, 75 baz puan faiz artışı beklentisi de yüzde 79'a yükseldi. Euro-dolar, beklentilerini aşan  ABD tüketici enflasyonundan sonra  2002 yılından bu yıla kadar ilk kez 1 seviyesinin altına düştü.  ABD'de tüketici enflasyonu yüzde 9,1 ile 41 yılın zirvesini görmüştü.

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez dolar – euro eşitliği için Türkiye’yi uyardı. Türkiye ciddi zarar yaşayacak

Dolar ve Euro 20 yıl sonra fena şaşırttı! Dolar, Euro’ya meydan okudu!

Dolar ne kadar? KKM öncesi seviyeye geriledi

Euro ile ilgili flaş gelişme! 2002'den bir bir ilk yaşandı