01 / 05 / 2024

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış

Türkiye’nin ünlü ekonomistleri Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, YouTube kanalında yapmış olduğu açıklamalar ile dolar borcu olanlara kötü haberi verdi. İşte detaylar…



Döviz kurunda son zamanlarda gözlemlenen hareketlilik ile birlikte dolar hakkında açıklamalar gelmeye başlandı. Ülkenin ünlü analistlerinin açıkladığı bilgilere göre doların artacağı konuşulurken 23 Eylül 2022’nin ise kritik olduğu belirlendi.

ABD'de gerçekleşecek olan tüm dünyayı ilgilendiren Fed faiz toplantısında alınacak olan kararları Türkiye’de yakından takip etmekte. Türkiye'de doların 18 lira üzerine çıkış yapması ile beraber akabinde neler olacağı merak ediliyor. 20-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Fed faiz karar toplantısı akşam 21.00'da gerçekleşecek. Temmuz ayı faiz kararı toplantısında ise fonlama faiz aralığının % 2,25 ve 2,50 aralığında yer almaktadır.

Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut'dan dolar Hakkında Tahmin

Ünlü ekonomistler ve Yeniçağ yazarları Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir, Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirdikleri programda katılmaları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. İki ekonomist de 23 Eylül itibarıyla doların üst seviyelerde olacağı belirtildi.

Zelyut, yapmış olduğu yaptığı açıklamalarda ABD enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dolar ve lira üzerinden farklılıkların yaşanacağına açıkladı. Enflasyon % oranları 8.3 olarak gösterilirken ağustosta ise ABD tarafından beklenen oran ise 8.1 olarak duyuruldu. Gelecek zamanlarda ABD, stratejik petrol rezervlerini yerine koyduğu zaman fiyatlarda 100 doları ve üzerini göreceği dile getirildi. Zelyut, dolar endeksini ve tahvilleri ve bunun da dönüp dolaşıp dolar / TL'yi vuracağını açıkladı. Zelyut, aynı zamanda eylül ayı sonundaki toplantının dolar için bir kırılma toplantısı olacağını vurguladı.

FED faiz karar toplantısında 75 puan haricinde 100 baz puan olarak bir artışın yaşanacağı ve salgın döneminin de basılmış olan paralarından daha erkene çekilmesi ile birlikte hareketliliğin başlayacağı bildirildi.

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön