22 / 05 / 2024

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış

Türkiye’nin ünlü ekonomistleri Remzi Özdemir ve Evren Devrim Zelyut, YouTube kanalında yapmış olduğu açıklamalar ile dolar borcu olanlara kötü haberi verdi. İşte detaylar…



“TÜRKİYE, FED TARAFINI DOĞRU OKUMUYOR”

Ekonomist Remzi Özdemir ise katılmış olduğu programda ABD'de iyileşme olmadığını dile getirirken aynı zamanda ise benzine indirim OPEC üstünden baskı ve rezervlerin bulunması gerektiği söyledi. Özdemir, ABD’nin dolar sopasına daha sıkı yöneleceğini söyledi. Özdemir, “ABD kendisini kurtarmaya çalışacak ve faiz silahına yönelmiş olacak. 20 gün önce % 30 ve 35 oranında faiz artışı beklenirken 100 baz puanlık faiz artışı sebebi ile beklenti % 8 olarak açıklandı. Fed, ise bir puanlık artışın gerçekleşeceği öngörülmektedir. Ekonomiler ise allak bullak olur. Borsalar allak bullak olur ve aynı zamanda en önemlisi yerel para birimleri de darmadağın olur. Türkiye, FED tarafını doğru okumuyor” ifadelerini kullandı.

Dolar borcu olanlara kırmızı alarm! Köprüden önce son çıkış

Merkez Bankası rezervleri 113,7 milyar dolara çıktı

Fitch Türkiye için 2022 büyüme tahminini yükseltti

TOKİ Kahramanmaraş Pazarcık’ta! 240 vadeyle ev sahibi olun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön