15 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 14 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 14 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doları 14 Nisan Cuma günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın beşinci gününde 19,30 TL’nin üzerinde satılıyor. İşte 14 Nisan Cuma kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 14 NİSAN CUMA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın son işlem gününde yani beşinci işlem gününde 14 Nisan Cuma gününde de yükselişine devam ediyor. Dolar/TL'de 19,34 seviyesinden işlem görüyor. Dolar son kapanışını 19.3488 TL'den yaptı. Dolar alış fiyatı 19.3465 TL’den satış fiyatı ise 19.3512 TL’den işlem görüyor.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Yüzde 0.31'lik bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi göstermeye devam ediyor. Bir önceki kapanışını 21.4201 TL'den yapan euro şu sıralarda ise 21.417 TL alış ve 21.4233 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de son işlem gününde 23,2546 TL alış, 24,2964 TL satış fiyatından işlem görmektedir.

KÜRESEL PİYASADA DURUM NE?

Küresel piyasalar açısından dünyada merkez bankalarının faiz artırımlarının yakın bir zamanda son bulduracağına dair beklentilerin güçlenmesi ile pozitif bir seyir bulunmaktadır. Merkez bankalarının enflasyon ile mücadele kapsamında attığı adımların neticeleri de birazda olsa görülmeye başladı.

ABD'de bu hafta açıklanacak olan enflasyon verileri yatırımcıları biraz da olsa rahatlatırken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek toplantıda da 25 baz puan faiz artırımdan sonra şahin politikalarına son vereceği öngörüsü güçlenmeye başladı. Geçtiğimiz gün de ülkede açıklanan makroekonomik verilere göre, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) aylık yüzde 0,5 azalma meydana gelirken, yıllık bazda yükseliş hızı yüzde 2,7'ye iniş yaşayarak beklentilerin oldukça altındaydı.

Diğer yandan ise ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunan vatandaşların da sayısı 8 Nisan ile biten haftada 239 bine çıkarak beklentilerin üzerindeydi.

Analistler, Fed'in geçtiğimiz yıldan bu yana süren politika adımları sonrası enflasyondaki düşüş ile birlikte iş gücü piyasalarındaki zayıflama sinyallerinin bankanın elini rahatlattığını belirterek, ülke ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği beklentisinin de öne çıktığını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön