28 / 04 / 2024

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününde tarihi rekorunu yeniledi. Bugün piyasalarda ABD enflasyon verileri ve Hazine'nin bugün tamamlayacağı kasım ayı iç borçlanma gündemi takip edilecek. Peki  Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları.



Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe yeni rekorla başladı. Türk Lirası, dolar kuru karşısında yıl başından bu yana yüzde 34.6 değer kaybetti. Piyasalarda yargı bağımsızlığı endişeleri ile iç siyasi gelişmeler de geçen haftadan itibaren takip ediliyor.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

DOLARDA YENİ REKOR! BUGÜN DOLAR NE KADAR? EURO KAÇ LİRA?

Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününe 28.70 TL zirvesinden başladı. Türk Lirası, dolar karşısında yıl başından itibaren yüzde 34.6 değer kaybetti. Dolar kuru üzerinde kamu kontrolünün gevşediği haziran ayından bugüne TL'deki değer kaybı ise yüzde 27.6 seviyesinde oldu. Euro TL ise güne 30.63 TL bandında başladı.

TCMB NET REZERVLERİNDE SON DURUM!

Bankacıların öncü verilerden yaptığı hesaplamada, TCMB net rezervlerinin geçen hafta 0.6-0.8 milyar dolar arttığını, toplam rezervlerdeki artışın ise 0.1-0.3 milyar dolar arasında olduğunu gösteriyor. Banka resmi verileri Perşembe günü belli olacak.

Dolarda yeni rekor! Dolar ve euro bugün ne kadar? 14 Kasım Salı döviz kurları

KÜRESEL PİYASALARDA BU HAFTA!

ABD hükümeti tekrar kapanma riski ile karşı karşıya kalırken, küresel piyasalar bu hafta açıklanması beklenen ABD enflasyon verisine odaklandı.

Wall Street endeksleri Cuma günü teknoloji devi şirket hisselerindeki rallinin desteği ile yükselişe geçti ve S&P 500 yüzde 1,56, Nasdaq 100 yüzde 2,25 artıda kapandı.

Böylece endeksler Kasım rallilerine devam ederken, S&P 500 7 haftanın en yüksek seviyesine yükseldi ve teknik analize göre yükselişin devam edeceği sinyali olarak görülen bir hareketle 100 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıktı.

Haftanın yeni işlem gününde piyasalarda bu hafta açıklanacak ABD TÜFE verisinin tedirginliği piyasalarda hissediliyor.  İlk işlemlerde ABD vadeli endeksleri ekside kaldı. Asya’da görünüm ise negatif. Geçen haftanın tamamında yüzde 0,76 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi yatay seyrediyor.

Canlı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Yatırımcılar dikkat! 14 Kasım Salı altın fiyatları

Dolar ne kadar oldu? Euro/TL bugün kaç TL? 13 Kasım Pazartesi döviz kurları

Geri Dön