18 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 20 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Dolar bugün ne kadar? 20 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Doların 20 Ocak Cuma günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,80'den işlem görüyor. İşte 20 Ocak Cuma dolar kuru...



TCMB'nin son bir yılda yaptığı çok sayıda düzenleme arasında en büyüğü, ihracatçıların döviz gelirlerinin bir kısmının rezervlere aktarılması oldu.

Yeni TCMB kuralları uygulanmaya devam ederken, bankalar artık ihracatçılardan her yıl 100 milyar dolar döviz geliri elde edebilecek.

Ayrıca yuvam hesapları, altın, vatandaşlık kazanımı KKM gini TCMB'ye döviz kazandıran bir çok düzenleme de var. Bu gelirlerin enerji ithalatı, kurumların ithalat kaynaklı döviz ihtiyacı için gerekli ölçüde dağılımının sağlanması da TCMB tarafından organize ediliyor. Dolar/TL bu sistem ile son aylarda 18.8 etrafında tarihi zirvelerinde yatay bir seyir izliyor.

İhracatçılar rekabet gücünün kaybolmaması için TL'nin değer kaybetmesi gerektiğini ve başta reeskont olmak üzere kredi mekanizmalarının genişletilmesini talep ediyor.

Dolar bugün ne kadar? 20 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

DOLAR/TL NE KADAR OLDU?

Geçen yıla göre yüzde 29,6 değer kaybeden TL, bu sabah saat 08.39 itibarıyla özellikle ilk yarıda değişmeden 18.7965/18.7970 ile yatay seyretti. Gün içi 18.8388'ü test ederek tekrar 18.80 bandında işlem görüyor. Döviz piyasasının arz ve talebini TCMB'nin hareketi belirlediği için son aylarda keskin hareketler görülmüyor.

TCMB, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi politikası çerçevesinde, yükselen enflasyona rağmen politika faizini geçtiğimiz yıl yüzde 9'a indirdi. Bu indirimler ardından faiz Aralık ve Ocak'ta sabit tutuldu.

Euro/TL ne kadar oldu? 19 Ocak Perşembe euro kaç lira? Euro bugün ne kadar? Son dakika euro/TL kuruEURO/TL NE KADAR?

Serbest piyasada 20,3660 seviyesinden alınan Euro'nun satış fiyatı ise 20,3680 TL olarak belirlendi.

Dün, Euro'nun satış fiyatı ise 20,3010 TL olmuştu.

Altın değil, dolar hiç değil... İslam Memiş asıl buna yatırım yapın dedi! Yer yerinden oynadı!
Altın kahini İslam Memiş’ten zelzele yaratacak uyarı! Altın almayı düşünüyorsanız…
Tek bir ülkeden her ay 1 milyar dolarlık altın aldık!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön