29 / 04 / 2024

Tek bir ülkeden her ay 1 milyar dolarlık altın aldık!

Tek bir ülkeden her ay 1 milyar dolarlık altın aldık!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl cari işlemler açığının rekor oranda yükselmesinde başlıca faktörlerden biri olan “parasal olmayan altın” ithalatının yarıdan fazlasının tek bir ülkeden yapıldığı belirtildi.



Dünya Gazetesi’nden Naki Bakır’ın haberine göre Merkez Bankası’nın açıkladığı ödemeler dengesi verilerinde Ocak-Kasım döneminde cari işlemler açığı önceki yıla göre yüzde 930,7 artışla 41 milyar 814 milyon dolar olurken, bu açığın yarısının parasal olmayan altın ticaretinden kaynaklandığı belirlenmişti. Bu dönemde 17 milyar 713 milyon dolarlık altın ithalatı gerçekleştiren Türkiye, 941 milyon dolarlık altın ihracatı düşüldüğünde 16 milyar 772 milyon dolar “net” ithalat yapmış, bu da cari açığın rekor düzeye ulaşmasında etkili olmuştu.

Tek bir ülkeden her ay 1 milyar dolarlık altın aldık!

İsviçre’den 11.1 milyar dolarlık altın aldık

DÜNYA’nın edindiği bilgiye göre on bir aydaki rekor altın ithalatının 11 milyar 130,1 milyar dolarla yüzde 63’lük bölümü İsviçre’den olmak üzere tek bir ülkeden yapıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ithalat tutarında 2 milyar 995,8 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, B-bu ülkeleri 534,3 milyon dolarla İtalya, 509,3 milyon dolarla Güney Afrika, 318,5 milyon dolarla ABD izledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön