29 / 04 / 2024

Mukesh Ambani'nin 1 milyar dolarlık fakirhanesi!

Mukesh Ambani'nin 1 milyar dolarlık fakirhanesi!

Hindistan'ın birinci, dünyanın dördüncü en zengini olan işadamı Mukesh Ambani'nin Mumbai kentinde yaptırdığı 1 milyar dolarlık evinin inşaatı bu ay sonunda bitiyor. 27 katlı binanın açılışına Hint başbakanı da katılacak



HİNTLİ milyarder işadamı Mukesh Ambani'nin, Mumbai kentinde inşa ettirdiği 1 milyar dolarlık evinin inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Petrol, perakende ve biyo-teknoloji alanlarında faaliyet gösteren Reliance Industries firmasının sahibi olan 53 yaşındaki milyarderin eşi ve 2 çocuğuyla oturacağı 27 katlı çelik ve camdan oluşan binada jimnastik salonu, dans stüdyosu, yüzme havuzu, 50 koltuklu sinema ve bir balo salonu bulunuyor. Toplam büyüklüğü 3 bin 437 metrekareyi bulan 190 metre yüksekliğindeki binada 9 asansör ve 160 araç kapasiteli bir de otopark olacak.

DEĞERİNİ KATLAYACAK

Toplam 600 hizmetlinin çalışacağı binanın değerinin, kentteki artan emlak fiyatları nedeniyle şu an bile 15 katma sonunda yapımının tamamlanması beklenen binanın açılışı için düzenle¬necek törene aralarında Başbakan Manmohan Singh'in de bulunduğu yüzlerce kişinin katılacağı kaydedildi.

Toplam serveti yaklaşık 2.9 milyar doları bulan Ambani, Forbes Dergisi'ne göre Hindistan'ın birinci, dünyanın ise dördüncü en zengin ismi.
Habertürk

--

Muskesh Ambani, dünyanın en pahalı evini yaptırdı

Hindistan’ın en zengini, dünyanın dördüncü zengini Mukesh Ambani, dünyanın en pahalı evini yaptırdı. Evin değerinin 1 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Forbes’in haberine göre, Reliance Industries’in Başkanı Ambani, 27 katlı gökdelen ev "Antila"ya, bu ay taşınmayı planlıyor.

The Telegraph’a göre, evin değeri 630 milyon sterlin yani 1 milyar dolar.

Daha önce Forbes, dünyanın en pahalı evinin Candy Spelling’in Beverly Hills’deki malikanesi olduğunu ve değerinin 150 milyon dolar olduğunu bildirmişti.

Ambani’nin evini, ABD’li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı.

Dokuz asansörlü evde, sağlık kulübü, jimnastik salonu, dans stüdyosu, balo salonu, konuk odaları, çok sayıda dinlenme odası, 50 kişilik sinema salonu, katlarda bahçeler, 3 adet helikopter pisti ve 160 araçlık kapalı otopark bulunuyor.

Ambani’nin gökdelen evine, eşi, 3 çocuğu ve 600 çalışanıyla taşınması bekleniyor.

Forbes’in dünyanın en zenginleri listesinde, dördüncü sırada yer alan 52 yaşındaki Ambani’nin 29 milyar dolar serveti bulunuyor. Ambani’nin sahibi olduğu şirketler petrokimya, petrol ve doğalgaz sektörlerinde yer alıyor. Başkanlığını da üstlendiği Reliance Industries, Hindistan’ın en değerli şirketi konumunda bulunuyor.
AA


Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Zenginliğini yeni eviyle sergiliyor

Hindistan’ın en zengin adamı olan Mukeş Ambani, Mumbai’de 27 katlık bir gökdelen inşa ettirdi. Bir milyar dolar değerindeki gökdelen, zengin iş adamının yeni evi olacak.

Efsanevi bir ada olan Antilia adı verilen gökdelende, Ambani, eşi ve üç çocuğu ile yaşayacak. Gökdelen de sağlık kulübü, spor salonu, dans stüdyosu, balo salonu, misafir odaları, çok sayıda salon ve 50 kişilik bir sinema bulunuyor.

Gökdelen aynı zamanda, içinde çeşitli ağaçların bulunduğu bir bahçe içeriyor. Gökdelenin tavanında üç helikopter pisti bulunuyor. Otoparkı ise 160 araba alabiliyor. Dahası, uzunluğu 173 metre olan gökdelen, Mumbai ve Arap Denizi’nin eşsiz manzarasına sahip.

Hindistan’ın en zengin insanı olan Ambani, Forbes dergisine göre dünyanın en zengin kişiler listesinde de dördüncü sırada. Ambani, Hindistan’ın en büyük petrol üretimini elinde bulunduran Reliane Industries holdinginin sahibi. Holdingin toplam değerinin bugün 18 milyar olduğu belirtiliyor.

Ambani, 37 bin metrekarelik gökdeleninde toplam 600 hizmetli çalıştıracak.
Hürriyet

1 milyar dolarlık fakirhane

Dünyanın en zengin 4. adamı Hintli Mukesh Ambani, 27 katlı evine taşındı. Fakat çılgın işadamı 160 odalı, elmas aksesuarlı 3 helikopter pisti ve hastanesi bulunan gökdelende, yılda sadece 5 gün kalacak.

Hindistanlı Mukesh Ambani, Mumbai'deki 'dünyanın en pahalı' evine taşındı... 29 milyar dolar servetiyle Forbes'ın listesinin 4. sırasında bulunan Ambani, çocukluk hayali olan 'eşsiz ev' projesini tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Emlak uzmanları, Antila adı verilen 27 katlı bu eşsiz gökdelenin değerini 1 milyar dolar olarak açıkladı. Eşi ve 3 çocuğu ile yılda sadece 5 gün geçireceği bir ev için harcanan milyon dolarların, 'gereksiz' olduğu yorumları yapılıyor. Ambani'nin bu özel evini, ABD'li mimarlık şirketi Perkins Will and Hirsch Bedner Associates tasarladı.

600 KİŞİ ÇALIŞACAK

Sadece tasarım için 80 milyon dolar alan şirket, evde her ince ayrıntıyı düşünmüş. Öyle ki tozu kendi kendine yok eden bir sistem evin her noktasına monte edildi. 600 kişinin sürekli görev yapacağı gökdelende, güvenlik sistemi olarak da ABD Başkanı Barack Obama'nın evi Beyaz Saray'daki sistem kullanıldı.

AMBANİ KİMDİR

1957 yılında Yemen'de doğan Mukesh Ambani, okuldaki müthiş zekasıyla 21 yaşında ülkenin önemli şirketlerinden teklif aldı. Petrol ve enerji konularındaki fikirleriyle 24 yaşında ilk şirketini kuran Ambani, kısa sürede zengin oldu. Şu anda petrol, petrokimya, doğalgaz ve çelik sektöründe faaliyet gösteren 500 şirketin sahibi olan Ambani, evli ve 3 çocuk babası. 40 farklı ülkede yatırımları bulunan Hintli işadamı, üniversitede ders veriyor.
Takvim


Geri Dön