13 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 23 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!    

Dolar bugün ne kadar? 23 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!    

Doları 23 Nisan Pazar günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın altıncı gününde 19,40 TL’den işlem görüyor. İşte 23 Nisan Pazar kuru…



Bloomberg, Türkiye'deki 14 Mayıs seçimleri öncesi yatırımcıların bankalar yerine döviz almak için İstanbul'un 15. yüzyıldan kalma Kapalıçarşı'sına yöneldiğini bildirdi. Döviz tüccarları tarafından devletin denetiminden kaçmak isteyenlerin sığınağı haline gelen tarihi alışveriş merkezi, analistlere göre yeniden ülkenin ticari faaliyetlerinin merkezi haline geliyor.

Bugün itibarıyla USD/TRY döviz kuru 19,40 TRY seviyesinde bulunuyor ve önceki gün yüzde 0,1 artışla 19,3979 TRY seviyesinden kapandı.

Küresel piyasalarda, merkez bankalarının para politikasına ilişkin belirsizliklerle birlikte dalgalı bir seyir izlendiği belirtiliyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporunda, genel ekonomik faaliyetin son haftalarda "çok az" değiştiği ve büyüme beklentilerinde de önemli bir farklılık olmadığı kaydedildi.

Fed'in gelecek ay faiz artırması kesin gözüyle bakılırken, temmuz ayına ilişkin belirsizlikler artıyor. Bankanın politika faizini sabit bırakması beklenirken, 25 baz puan daha faiz artırabileceğine yönelik ihtimaller yüzde 30 seviyesine yükseldi.

Bugün, yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları ve ABD'de ikinci el konut satışları gibi birçok yoğun veri takip edilecek. Teknik açıdan, dolar endeksinde 101,5 ve 100 seviyeleri destek, 103 seviyesi ise direnç konumunda bulunuyor.

 


Geri Dön