15 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 6 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 6 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 6 Nisan Perşembe günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın dördüncü gününde 19,22 TL’nin üzerinde işlem görüyor. İşte 6 Nisan Perşembe kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 6 NİSAN PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününde yani 6 Nisan Perşembe gününde de yükselişe devam ediyor. Dolar/TL, yeni güne de yükseliş ile başlamasından sonra saat 10.40 itibarı ile önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 19,2600'tan işlem görüyor.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Yüzde 0.17'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yani 6 Nisan 2023 gününde yukarı ibreyi göstermektedir.  Dolar ile aynı sıralarda euro/TL alış fiyatı 21,0171 iken, satış fiyatı da 21,0528 seviyesindedir. Sterlin ise alış fiyatı, 23,8467 iken, satış fiyatı, 23,9663 oldu.

ANALİST YORUMLARI!

Ekonomi uzmanlarının 6 Nisan 2023 gününe dair dolar yorumları ise şu şekildedir; USDTRY paritesi ana resimde yükselen kanal içinde hareketine devam ediyor. Geniş bant aralığı olarak izlenilen bant aralığının üzerinde ılımlı pozitif hareketini sürdürme niyetinde. Genel hareket eğiliminin pozitif yönde olduğunu izliyoruz. Teknik seviye olarak 19.25 seviyesini takip edilmektedir. Bu seviye üzerinde ise 19,50 seviyesi takip edilebilir. Aşağı yönlü harekete bakıldığı zaman ise 19.00 seviyesi destek olarak izlenebilir.

MORGAN’DAN SEÇİM SONRASI DOLAR ANALİZİ

Yabancı kurumların seçimden sonra döneme dair analizleri devam ediyor. Morgan Stanley de seçim sonrasına dair de dolar/TL ile ilgili analiz paylaştı.

Bloomberg'in haberine göre, kurum 14 Mayıs’taki seçimi kim kazanır ise kazansın ilk aşamada kurun yükseleceğini öngördü. Morgan Stanley ekonomist ve stratejistleri Dolar/TL ’de seçim öncesinde keskin bir düzeltme olacağını beklemezken, kısa vadede risklerin yukarı yönlü olacağına dair değerlendirmede bulundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön