23 / 07 / 2024

Dolar çıldırdı, zirveden zirveye koşuyor! Bakan Şimşek konuştu!

Dolar çıldırdı, zirveden zirveye koşuyor! Bakan Şimşek konuştu!

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin edip göreve başladıktan sonra sosyal medyada ilk mesajını paylaştı. Şimşek, açıklamasını Türkçe olarak yayımlayarak, "Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamaktır" ifadelerini kullandı.




Ekonomi yönetiminde büyük beklentilerin olduğu Mehmet Şimşek, bakanlık sonrası ilk paylaşımını İngilizce olarak yaptı. Paylaşımında, "Kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır." ifadelerine yer verdi.

Halk ve siyasiler, Mehmet Şimşek'in ekonomiyi toparlamasını büyük bir umutla bekliyor. İngilizce olarak yaptığı ilk paylaşım, daha geniş bir kitleyle iletişim kurma niyetini göstererek uluslararası yatırımcıları da çekme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Şimşek, şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensiplerinin yol gösterici ilkeleri olacağını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak halka hizmet etme sorumluluğunu kendisine emanet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu ifade etti. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratma hedeflerini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön