Ekonomi

Dolar dönüp dolaşıp bu kadar olacak göreceksiniz! Selçuk Geçer doların 21 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 21 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı ve yatırımcıları uyardı. Dolar dönüp dolaşıp bu kadar olacak.... Dolar kurunun 21 gün sonra ne olacağını açıkayan Geçer, yatırımcıların bu seviyeye hazır olmalarını söyledi ve rakamı açıkladı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar ile ilgili son dakika dolar yorumları yapmaya devam ediyor. Dolar kurunun 21 gün sonra ne olacağını açıkayan Geçer, yatırımcıların bu seviyeye hazır olmalarını söyledi ve rakamı açıkladı.

DOLAR 21 GÜN SONRA...

Selçuk Geçer eylül ayı sonuna doğru yani 21 gün sonrası için dolar tahmininde bulundu ve yatırımcıları bu seviyey ahzır olamlarını söyledi.

Geçer;  "Eylül sonu benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” ifadesini kullandı ve şunları ekledi...

Doların 30 lira kıyısına kadar dayanacağını açıklayan Geçer;  “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum”  dedi.

 

DOLAR DÖNÜP DOLAŞIP BU KADAR OLACAK

Selçuk Geçer dolar kurunun 30 TL seviyelerinden dönip dolaşıp 60 ila 70 TL seviyelerine kadar yükseleceğini söyledi. 

Sulçuk Geçer; '' Eğer bu politikalarında ısrar ederlerse, direnirler ise kırılmanın yaşanacak ve bu durum bizi 5 Nisan 1994 yılına götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 TL olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz fakat bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hâlâ anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin" diye ifadelerine ekledi.

Enflasyon rakamlarına değinen Geçer  değerlendirme yaparken bunun kura yansımasının 30-35 TL bandını bulacağını belirtti.  Yüzde 80'e varan enflasyon için bunun sürpriz olmadığını da ekledi ve  "Zaten biz şu anda 30-35 TL aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez" şeklinde cümlelerini tamamladı.

DOLARDA SON DURUM

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Dolar kuru şu dakikalarda alış fiyatı 18,28 TL, satış fiyatı 18,30 TL seviyesinde işlem görüyor.

Sürpriz değil bekleniyordu! Dolar yükseliyor... Kenarda 1 doların bile varsa acele et

"Dolar düşecek" diyen İslam Memiş'in ardından Selçuk Geçer'den çok konuşulacak açıklama