18 / 05 / 2024

Dolar endeksinde 20 yılın en büyük depremi! Analistlerden son dakika uyarısı! Hemen bakın!

Dolar endeksinde 20 yılın en büyük depremi! Analistlerden son dakika uyarısı! Hemen bakın!

Dolar endeksi, gelişmiş ülke merkez bankalarının artan enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarını sürdüreceği beklentisiyle 20 sene ardından yeniden 112 seviyesini aştı. İşte ayrıntılar... 



Küresel çapta artan resesyon endişelerinin ardından dolar endeksi bugün bugün 112,071 ile Mayıs 2002'den beri gördüğü en yüksek seviyesini gördü. Dolar endeksi, saat 12.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,7 yükselişle 112,0500 seviyelerinde seyrediyor.

Dolar endeksinde 20 yılın en büyük depremi! Analistlerden son dakika uyarısı! Hemen bakın!

Dolar endeksi haftalık bazda değerlendirildiğinde ise yüzde 2'den fazla artış kaydetti belirlendi. Yükselen küresel dolar talebi ile avro/dolar paritesi de 0,9751 ile 20 senenin, sterlin/dolar paritesi de 1,1150 ile 37 senenin en düşük seviyesinde işlem görüyor. 

Dolar/Japon yeni paritesi ise dün Japon hükümeti ve Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) döviz piyasasına müdahalesinin ardından 140 seviyesine kadar düşse de bu seviyelerde kalamadı ve yeniden artış gösterdi. Parite bugün dünkü kapanışa göre yüzde 0,3 yükseldi ve 142,8 seviyesinde dengede kaldı. 

Dolar endeksinde 20 yılın en büyük depremi! Analistlerden son dakika uyarısı! Hemen bakın!

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü politika faizini 75 baz puan artırmasının yanı sıra bu senenin sonuna kadar 125 baz puanlık daha faiz artırımına gidebileceği öngörülerinin doları desteklediğine dikkat çekti. Avrupa'da açıklanan öncü makroekonomik verilerin bölgeye ilişkin resesyon endişelerini yükselttiğini vurgulayan analistler, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ve buna bağlı olarak enerji krizinin de avro ve sterlini baskıladığının altını çizdi. 

Analistler, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açılış konuşmasını gerçekleştireceği ve pandemi sonrası ekonomiye geçiş temasıyla düzenlenecek "Fed Listens" etkinliğinin izleneceğine, veri gündeminde ise ABD'de açıklanacak öncü imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) dikkat çektiğine vurgu yaptı. 

Diğer taraftan, bugün açıklanan verilere göre Almanya, Avro Bölgesi ve İngiltere'de imalat sanayi PMI 50'nin altında kaldığı ve ekonomideki daralmanın devam ettiği görüldü.

Gram altın için rekor rakam açıklandı! Uzmanlar resmen tarih verdi! Altın yatırımcıları o günü bekliyor

20 yıl aradan sonra bir ilk yaşanıyor... Dolar fırladı, euro çakıldı! Bir kenarda eurosu olanlar acil bakın

Yok böyle yükseliş... Dolar öyle bir geliyor ki görenler hayrete düşecek! Son dakika dolar kuru


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön