03 / 05 / 2024

Dolar, Euro, Altın ve Borsa yatırımcıları bu hafta hangi verileri takip edecek?

Dolar, Euro, Altın ve Borsa yatırımcıları bu hafta hangi verileri takip edecek?

Piyasalar bu hafta yurt dışından gelecek yoğun verilerin ve uluslararası merkez bankaları yetkililerinin açıklamalarına odaklanacak. İşte yatırım kararlarını etkileyecek yoğun veri gündemi...



Fed yetkililerinin "ultra şahin" tutumunda yumuşama beklentisi piyasalarda risk iştahını artırırken bu hafta açıklanacak makroekonomik veriler ve banka yetkililerinin açıklamalarının piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor. 14 Kasım haftasının yoğun bir veri gündemi bulunuyor.

ABD'de takip edilecek veriler

15 Kasım Salı günü ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve New York Fed sanayi endeksi, 16 Kasım Çarşamba perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı, 17 Kasım Perşembe günü konut başlangıçları, inşaat izinleri ve Philadelphia Fed imalat endeksi ile 18 Kasım Cuma günü ise ikinci el konut satışları ve öncü endeks verileri takip edilecek.

Avrupa'da izlenecek veriler

Avro Bölgesi'nde 15 Kasım Salı günü büyüme başta olmak üzere yoğun bir veri gündemi takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde 18 Kasım Cuma günü yapacağı açıklamalar da önem arz ederken bankanın gelecek toplantısında faizleri 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan bu hafta 14 Kasım Pazartesi günü Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi, 15 Kasım Salı günü İngiltere'de işsizlik ve Almanya'da ZEW beklenti endeksi, 16 Kasım çarşamba günü İngiltere'de TÜFE ve 17 Kasım Perşembe günü ise Avro Bölgesi'nde TÜFE takip edilecek verilerin başında geliyor.

Asya ve yurt içi piyasada takip edilecek veriler

Asya borsalarında ise bu hafta gözler 15 Kasım Salı günü Japonya'da büyüme ve Çin'de sanayi üretimi verilerine çevrilecek. Salı günü ayrıca Çin'de perakende satışlar ve Japonya'da sanayi üretimi ile 17 Kasım Perşembe günü dış ticaret dengesi ve 18 Kasım Cuma günü TÜFE takip edilecek.

Bu hafta yurt içinde ise 15 Kasım Salı günü bütçe rakamları ve bütçe dengesi, 16 Kasım Çarşamba günü konut satışları ve konut fiyat endeksi ile 18 Kasım Cuma günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek.

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Borsada rekorlar devam edecek endekste yeni hedef 5000 puan

Altın silkelenip tozunu attı 2023'te çift haneli yükselecek!

Seçimden sonra konut fiyatları yükselecek mi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön