29 / 04 / 2024

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Piyasalar erken zafer sarhoşu mu? Fed arı kovanına çomak sokar mı?

Piyasalar olumlu veriye odaklanmış ve piyasaları yukarı döndürme hedefine kilitlenmişti. ABD'den gelen enflasyon verisi piyasalara bu fırsatı sağladı. Piyasalarda zafer sarhoşluğu yaşanmaya başladı. Bu coşkulu ortamın riski ne? Fed ne yapacak?



ABD'den gelen enflasyon rakamlarının piyasaların beklentisinin altında gelmesi ve Fed'in yavaşlayacağı beklentisinin oluşması dolarda gevşeme, euro ve altın ve değerli metallerde yükselişi beraberinde getirdi. Piyasa uzmanları ve analistler Fed'in Aralık ayında yapacağı toplantıda faiz artımını 75 baz puan yerine 50 baz puan yapması beklentisinin arttığını ifade etmeye başladı. Ancak bu zafer havasının erkenci olabileceği ve Fed'in arı kovanına çomak sokabileceği uyarısı geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön