22 / 05 / 2024

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Enflasyonun yükseleceğini öngörenler dolar ve konuta hücum etti. Peki, dolarizasyonun önüne geçilmesi için çıkarılan KKM yatırımcıyı enflasyondan korudu mu? İşte en çok merak edilen sorunların yanıtları...



Merkez  Bankası'nın 23 Eylül 2021’de faiz düşürmeye başladığını belirten Yıldırım, enflasyonun patlayacağını ve hükümetin kuru yükseltmek istediğini düşünenlerin dövize ve gayrimenkule hücum ettiğini kaydetti. Enflasyonun Eylül 2022’de yüzde 83.45’e çıkarken, birikimlerini bir yıllığına mevduat faizine yatıranların büyük bir yanılgı ve kayıp yaşadığını kaydetti. Yıldırım bu dönemde tasarruf sahiplerinin yüzde 5.47 reel kazanç beklerken yüzde 35.07 kayıpla baş başa kaldıklarını dile getirdi. Tasarrufunu, Kur Korumalı Mevduat Hesaplarında tutanların da yüzde 9 zarar ettiğini belirten Yıldırım, birikimlerini bu hesaplarda tutanların da  enflasyona karşı ezildiğini ve reel bir kazanç elde edemediklerini kaydetti.

Dolar, euro, KKM hepsi TÜFE karşısında kaybettirdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön