21 / 05 / 2024

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Dolar, euro, KKM, ilk 9 ayda hangisi kazandırdı, hangisi kaybettirdi?

Enflasyonun yükseleceğini öngörenler dolar ve konuta hücum etti. Peki, dolarizasyonun önüne geçilmesi için çıkarılan KKM yatırımcıyı enflasyondan korudu mu? İşte en çok merak edilen sorunların yanıtları...



Doların TÜFE karşısında 9 ayda yüzde 9 değer kaybettiğini dile getiren Yıldırım, euorada kaybın yüzde 21.4 olduğunu, yarı yarıya euro/dolar sepeti yapanların kaybının ise reel olarak yüzde15.5 olduğunu kaydetti. Kur korumalı mevduat hesaplarının yatırımcıyı kur artışına karşı koruduğunu ancak enflasyon artışına karşı korumadığını ifade eden Yıldırım, TL mevduatta 9 ayda faizden elde edilen gelirin yüzde 13,5 olduğunu kur korumalı mevduata geçenlerin ise yüzde 39 kur farkı aldıklarını kaydetti. Yıldırım, kur korumalı mevduata geçenlerin 9 ayda TL mevduatta sağlanan getirinin 3 katını elde etseler bile enflasyon karşısında kayba uğramaktan kurtulamadıklarına dikkat çekti.

 

Son dakika! Merkez Bankası'ndan KKM değişikliği

Ekonomiyi bekleyen büyük tehlike ne? KKM hesapları dolara döndüğünde...

Altını olanlar rekora hazır olun! İslam Memiş tarih verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön