17 / 05 / 2024

Dolar güne nasıl başladı? 8 Haziran Perşembe dolar kaç TL? Euro yükseldi mi, düştü mü?

Dolar güne nasıl başladı? 8 Haziran Perşembe dolar kaç TL? Euro yükseldi mi, düştü mü?

Dolar 8 Haziran Perşembe günü kaç TL oldu? Dolardaki durum nedir? Dolar bugün yükseldi mi? İşte 8 Haziran Perşembe dolar kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 8 HAZİRAN PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU?

28 Mayıs tarihindeki Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinden hemen önce dolar 19.96 seviyesinde yer alırken, bugünkü yükseliş ile birlikte seçimin ardından dolar/TL'de yüzde 17.2'lik yükseliş elde etmiş oldu. TL geçtiğimiz gün dolar karşısında yüzde 7.2 ile 2021 yılının sonundaki kur krizinden beri en büyük günlük değer kaybı oldu.

Dolar son kapanışını 23.3303 TL üzerinden yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 23.3279 TL’den, satış fiyatı olarak da 23.3327 liradan işlem görmektedir.

Peki 8 Haziran 2023 euro ve sterlin kaç TL? İşte euro ve sterlin yükseldi mi?

8 HAZİRAN PERŞEMBE EURO VE STERLİN NE KADAR? 

Yüzde 1.93'luk bir değişim içinde olan euro ise bugün ise yukarı ibreyi göstermektedir. Bir önceki kapanışını 25.426 TL üzerinden yapan euro şu anlarda 25.4207 TL alış ve 25.4313 TL satış fiyatına sahiptir.

ANALİSTLERDEN GÜNLÜK DOLAR YORUMU!

Analistler, dolar TL kurundaki yükselişi, bilhassa seçim zamanında serbest piyasa ile bankalararası piyasa arasında kur seviyelerinin değiştiğini, seçimin ardından bu makasın kapanması olarak yorumlamaktadır. Uluslararası piyasalarda ise Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek hafta açıklanacak olan faiz kararlarının ne olacağı bekleniyor.

8 Haziran 2023 gününde ekonomi uzmanlarının yaptığı dolar yorumları da şu şekilde; USDTRY paritesi ana resimde yükselme eğiliminde hareketini sürdürüyor. Geniş bant aralığı olarak izlenilen bant aralığının üzerinde ılımlı pozitif hareketine devam etmektedir. Genel hareket eğiliminin pozitif yönde olduğunu izleniyor. Teknik seviye olarak 23.50 seviyesini takip seviyesi olarak belirtildi. Bu seviye üstünde 23,75 seviyesi izleniyor. Aşağı yönlü harekette de 23,00 seviyesi destek olarak izlenebiliyor.

Dolar ve eurodan yeni rekor! 6 Haziran Salı dolar yükseldi mi? Euro kaç TL oldu? İşte güncel dolar alış ve satış fiyatı!

Dolar durdurulamıyor! 7 Haziran Çarşamba dolar ne kadar? Euro yükseldi mi? İşte dolar alış ve satış fiyatı!

Dolardan rekor güncellemesi! 5 Haziran Pazartesi dolar yükseldi mi? İşte güncel dolar ve euro, kaç lira oldu?


Geri Dön