16 / 07 / 2024

Dolar için flaş 37 TL açıklaması. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı

 Dolar için flaş 37 TL açıklaması. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı

Dolar kurunda yeniden zirvenin yaşanmasının ardından dolarla ilgili açıklamalar da gündem olmaya başladı. Dolar kuru hakkında yapılan 37 TL açıklaması da gündeme oturdu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Dolar kurunda bir süreden bu yana devam eden yatay seyir maalesef yerini dikine seyre doğru aldı. 
Dolar kurunun bugün zirveyi test etmeye başlamasının ardıdan ihracatçılardan dolarla ilgili gelen 37 TL açıklaması, ciddi bir şaşkınlığa neden oldu. 

İşte bu Dolar kuru hakkında yapılan 37 TL açıklaması da gündeme oturdu. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya şaşıp kaldı.

GİRDİ MAALİYETLERİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, bugün ihracatta ilk yarı değerlendirme toplantısındaki konuşmasında döviz kuruna dair mesajlar verdi.
Gültepe, kur, enflasyon ve girdi maliyetlerinin paralel ilerlemesi gerektiğini belirterek Türkiye'nin dolar bazında rakiplerinden en az yüzde 40 daha pahalı olduğunu kaydetti.

DOLAR İÇİN 37 TL AÇIKLAMASI

"Türkiye'nin ihracatta rekabet gücü zayıflıyor. Üretim ve ihracata dayalı büyüme hikayesinden bahsetmek mümkün değil" diyen Gültepe, kur ile enflasyon arasındaki farkın 5 puanı aşmaması gerektiğini söyledi.
TİM başkanı, doların bugün en az 37 TL seviyesinde olması gerektiğini ifade etti.
Dolar yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 10 artarken, enflasyondaki artış yüzde 20'yi buldu. Dolar bugün 32,9 seviyesinde işlem görüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön