Ekonomi

Dolar için yatırım bankalarından dehşete düşüren uyarı şimdi geldi! Kur savaşı başlıyor...

Dolar kuru haftanın ikinci işlem gününde de yükselmeye devam ederek 15,20 seviyesinin üzerine ulaştı. Dolar için iki dev yatırım bankası olan Goldman Sachs ve TD Securites analistlerinden dehşete düşüren uyarı geldi... Dolar kuru bugün de yükselişine devam ederken 15,20 lira seviyeinin üzerini gördü

Dolar/TL hızla yükselmeye devam ediyor. Dolar kuru bugün de yükselişine devam ederken 15,20 lira seviyeinin üzerini gördü. iki dev yatırım bankası Goldman Sachs ve TD Securites analistlerinden dehşete düşeren uyarı geldi. 

Fed dışında diğer merkez bankalarının paralarının değerlerini korumak için faiz arttırmak zorunda kalacağını söyleyen analistler, ters kur savaşlarının başlayabileceği uyarısında bulundu.
 

TL ÜZERİNDE BASKI ARTTI

Dolar kurunun hızla yükselerek güçlenmeye başlamasıyla TL üzerinde baskı arttı.  Dolar kuru şu dakikalarda 15,28 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 16 lirayı geçti.

YATIRIM BANKALARINDAN DEHŞETE DÜŞÜREN UYARI

Döviz piyasalarındaki hareketlilik devam ederken yatırım bankalarından uyarılar gelmeye başladı. ABD Merkez Bankası FED  dolar karşısında değer kaybeden diğer  diğer ekonmilerin enflasyonla mücadele edebilmek için   ‘ters kur savaşları’ başlayacağı ifade ediliyor.

PARASININ DEĞER AZALAN FAİZİ ARTIRACAK!

Dünya Gazete'sinden Hilal Sarı'nın haberine göre; Goldman Sachs analistleri dolar endeksinin diğer ekonomilerde ithal ürün ve hizlerdeki fiyatları artırarak enflasyonu daha da yükselttiğinin altını çizdi. 

Bu görüşe göre; “Para birimi dolar karşısında zayıflayan gelişmiş ekonomilerdeki merkez bankaları - özellikle de Euro ve sterlin gibi dolar karşısında zayıflayan para birimleri - para birimindeki her bir yüzde 1’lik düşüş için faizleri ekstra yüzde 0,1 daha artırmak zorunda kalacak.”

Dolar ve altında tehlike çanları çalıyor! Bu hataya düşmeyin

Dolar kasıp kavurdu! Dolar/TL 15 lirayı geçti rakip tanımıyor! Dolar bugün ne kadar oldu 10 Mayıs 2022?

Doların müthiş çıkışının altında yatan neden ortaya çıktı! Zincirlerini kırdı yeni hedefe doğru gidiyor