Ekonomi

Elinde dolar olanlar dikkat! Dolar düşecek mi, yükselecek mi?

Dolar kuru için bu hafta çok kritik. Herkesin merak ettiği doların yönü resmen belli olacak. Dolar ne kadar olacak? Dolar düşecek mi yükselecek mi? sorularını merak edenler bu haber sizi ilgilendiriyor... Dolar kuru son bir ay içerisinde en büyük yükselişlere imza atarken yatırımcılar bundan sonraki süreçte doların ne kadar olacağını yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar ve dolar almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Dolar kuru son bir ay içerisinde en büyük yükselişlere imza atarken yatırımcılar bundan sonraki süreçte doların ne kadar olacağını yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. 

Dolar/TL kuru için bu hafta çok önemli. Çarşamba günü piyasaların merakla beklediği FED faiz kararı açıklanacak. FED'in enflasyonu baskılamak amacıyla 75 baz puan artışına gitmesi bekleniyor. Bu durumun gerçekleşmesi halinde dolar yükselişe geçecek.

Bu hafta piyasalar açısından ikinci kritik gelişmesi ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı.  Dolar/TL kuru ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararını açıklayacağı işlem haftasına 18,28 seviyesinden başladı.

DOLAR DÜŞECEK Mİ, YÜKSELECEK Mİ?

Bu hafta Çarşamba günü Fed toplantısı yapılacak. Piyasalar Haziran ve Temmuz’da yapılan 75 baz puanlık faiz artışının bu ay da devam etmesini beklerken 100 baz puan olasılığı ise yüzde 20’nin altına düştü.

 ABD’de hissedilir gerileme gösteremeyen enflasyonun yılın kalanında da yüksek kalacağı düşüncesi oldukça güçlü ve Fed’in hem bu ayki toplantıda hem de sonraki iki toplantıda faiz artışlarına devam etmesi bekleniyor.

Dolar endeksi, geçen hafta yeniden 110 seviyesi üzerine yükseldi ve bugün de bu seviye yakınında pozitif işlem görürken para birimlerinde dolar etkisi kendini gösteriyor.

Türk Lirası tarafında bu hafta TCMB toplantısı izlenecek. Bu yılın ilk faiz indirimini Ağustos ayında yapan Merkez Bankasının bu ay yüzde 13 olan politika faizini sabit tutması öngörülüyor. yüzde 80 üzerine çıkan enflasyon ve düşürülen faiz nedeniyle TL’nin reel kaybı yüzde 67.

Geçen hafta içinde 18,30 seviyesi üzerini test ederek tarihi rekor sonrası en yüksek seviyeyi gören dolar kuru, bugün 18,28’den işlem görüyor.

 Kurda Fed ve TCMB toplantılarına doğru oynaklığın artması beklenirken 18,36’nın aşılması durumunda yeni rekor seviye görülmüş olacak.

Altın ve dolar 2 gün sonra bu kadar olacak! Kritik haberler peş peşe geldi

Dolar 2 gün sonra böyle olacak! Doları olanlar gördüğünüzde şaşırmayın!