25 / 07 / 2024

Dolar kahini Selçuk Geçer büyük krizin için tarih verdi! 'Dolar 60 TL olacak!'

Dolar kahini Selçuk Geçer büyük krizin için tarih verdi! 'Dolar 60 TL olacak!'

Piyasalarda dalgalanmalar devam ederken, dolar ve altın tarafında yükseliş hızla devam ediyor. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, para politikalarının devam etmesi durumunda Dolar/TL kurunun 4 katı artacağını söyledi.




1994 krizi üzerinden örnekler veren Geçer, günümüzde de bu durumun yaşanma olasılığının olduğunu söyledi. Uygulanan para politikalarıyla işlerin daha kötüye gittiğini vurgulayan Geçer, bu sürecin devam etmesi halinde 1994 krizinden daha kötü bir kriz yaşanabileceğini sözlerine ekledi. Peki 1994 krizi tekrar yaşanırsa ne olur? Geçer, doların 60 ila 70 lira kadar çıkabileceğini belirterek 5 katına çıkan bir dolar kuruyla karşılaşmamızın ihtimal dahilinde olduğunu sözlerine ekledi. Bedelin ağır olacağını ifade eden Geçer, " Bir an önce bu para politikalarıyla sürecin yönetilmesinden vazgeçilmek ve ekonominin gerçekleriyle yüzleşmek zorunda." yorumunda bulundu.

TÜRKİYE'DEN PARA ÇIKIŞI HIZLANACAK

 Dolar kahini Selçuk Geçer büyük krizin için tarih verdi! Dolar 60 TL olacak!

Sözlerine devam Selçuk Geçer, para politikalarının devam etmesi sonucunda şunları aktardı:

"Türkiye gibi ülkelerden para çıkışı daha da hızlanacak. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde 5 Nisan 1994'ten çok daha kritik bir durum olduğunu görüyoruz."

CARİ AÇIK GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Türkiye'nin cari çık ödemelerine de değinen Geçer, dış ticaretin turizm ile kapatılmaya çalışıldığını ve kapatılmadığı sürece ise cari açığın her geçen gün daha da arttığını söyledi.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 31 Ağustos 2022 tarihinde saat 21.21'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,18 Türk Lirası, euro 18,14 Türk Lirası, altının gramı ise bin 17 Türk Lirası değerinde.

Araç sahipleri müjde! Benzine bu akşam indirim geliyor

Sürücüler bu müjdeye hasret kalmıştı! Benzine büyük indirim! 29 Ağustos akaryakıt fiyat listesi

Selçuk Geçer açıkladı! Dolar 35 TL'yi aşacak... İşte tarih


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön