03 / 05 / 2024

Dolar kuru bugün ne kadar oldu? 

Dolar kuru bugün ne kadar oldu? 

Milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen olari ABD Merkez Bankası (Fed) tutanaklarından sonra küresel çapta değer kazandı. Dolar kuru TL tarafında ise etkisi sınırlı oldu.



Döviz kurları geçtiğimiz haftadan itibaren sakin seyrini koruyor. Haftanın dördüncü işlem gününde dolar/TL, 8,70'in hemen altında işlem görürken euro/TL ise 10,22-10,23 seviyelerinde yatay seyirde işlem görüyor.

NTV'de yer alan habere göre; Dolar endeksi 92,8 seviyesi ile üç ayın zirvesine ulaştı ve euro/dolar paritesi aylar sonra 1,17'ye düştü. 

Dolar kuru bugün ne kadar oldu? 

PİYASALARDA FED ETKİSİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısının tutanakları, varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin belirsizliklerin uzun süre gündemi meşgul edeceğini ortaya koydu.

Fed'in son toplantısının tutanakları dün akşam yayınlandı. Tutanakta varlık alımlarındaki düşüşün değerlendirilmesine başlanmasına yönelik hedeflerde "önemli ölçüde ilerleme" koşulunun henüz sağlanmadığı belirtilse de, bazı üyelerin varlık alımlarını azaltmak için adımlar atmaları gerekebileceğini belirtmeleri dikkat çekti. 

Uzmanlar, küresel piyasalarda emtia fiyatlarında devam eden oynaklığın ve yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınındaki delta varyantına ilişkin endişelerin devam ettiğini, Fed tutanaklarının para politikasına ilişkin belirsizlikleri azaltmadığını belirtti.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de haftalık işsizlik başvuruları takip edilecek.

Dolar dalgalanmaya devam ediyor!

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön