04 / 05 / 2024

Dolar kuru güne düşüşle başladı!

Dolar kuru güne düşüşle başladı!

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen dolar kuru yeni haftanın üçüncü işlem gününe düşüşle başlayarak, 8,71 seviyelerinde işlem görüyor.



Geçtiğimiz haftalarda dalgalı seyir izleyen dolar kuru bu hafta da dalgalı seyrine devam ediyor. Dolar/TL dün yukarı yönlü hareket ederek günü yüzde 0,5 artışla 8,73 liradan kapattı. 

Anadolu Ajansı'nda ye alan habere göre; dolar/TL, yeni haftanın üçncü işlem gününe düşüşle başlamasının ardından bir önceki güne göre yüzde 0,4 altında 8,70 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL 10,3669 liradan, sterlin/TL de 12,0421 liradan satışa sunuluyor.

 Dolar kuru güne düşüşle başladı!

Dolar endeksinde de bugün yükseliş hakim. Dolar endeksi bugün 92,08 seviyesinde seyrediyor.

Analistler, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında görülen yeni varyantlara karşı bazı aşıların etkili olduğu haber akışının kısmen risk algısını azalttığını ve doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını söyledi.

 Dolar kuru güne düşüşle başladı!

Bugün açıklanan dış ticaret verilerine göre, Türkiye'nin Mayıs ayında dış ticaret açığı 4,1 milyar dolar olurken, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 80 oldu.

Dolar kuru ne kadar oldu?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön