04 / 05 / 2024

Dolar kuru için bomba iddia! O tarihte 65 TL olacak!

Dolar kuru için bomba iddia! O tarihte 65 TL olacak!

Yaptığı tahminlerle dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun Nisan ayında 65 TL'ye çıkabileceğini belirtti. İşte Selçuk Geçer'in o açıklamaları...



Yatırımcıların gündeminden düşmeyen dolar kurunun tarihi yükselişi hız kesmeden devam ederken, yaptığı tahminlerle dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer'den de bomba gibi bir tahmin geldi.

Selçuk Geçer yaptığı açıklamada önümüzdeki Nisan ayında doların 65 Türk Lirası'na ulaşacağını söyledi.

UZMANLARDAN UYARI

Türk Lirası, son senelerde dolar karşısında önemli bir değer kaybına uğrarken, 2023 yılında 20 lirayı geçen dolar, 2024 başlarında da 30 TL'yi geçti.

Dolar kurunun bu denli yükselmesinde etkili olan faktörler arasında Türkiye'nin artan dış borcu ve azalan döviz rezervleri, iç ve dış siyasetteki istikrarsızlıklar ile ekonomik politikalardaki tutarsızlıklar gösteriliyor.

Haberport'ta yer alan habere göre Ekonomist Selçuk Geçer'in tahmini, seçim öncesi doların 35-40 lira aralığında olacağı ancak seçim sonrasında hızla yükseleceği şeklinde.

Selçuk Geçer'e göre, Türkiye'nin ekonomik sorunları daha da derinleşecek ve Nisan ayında doların 65 lirayı görmesi de muhtemel olacak. Söz konusu bu durum, Türkiye ekonomisi için ciddi bir tehlike oluşturuyor ve acil ekonomik reformları zorunlu kılıyor. 

Dolar kuru için bomba iddia! O tarihte 65 TL olacak!

Türkiye'deki vatandaşlar son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek enflasyon ve Türk Lirası'nın değer kaybı nedenleriyle dolara ve altına yönelirken söz konusu bu eğilim, Türk Lirası'na olan güvenin azaldığını ve vatandaşların servetlerini dolarla karşılaştırmaya başladığını da gösteriyor.

Peki dolar kuru bugün ne kadar? Güncel dolar kuru ne kadar? 28 Ocak 2024 pazar günü dolar ne kadar oldu? İşte son dakika 28 Ocak 2024 dolar kuru...


DOLAR BUGÜN NE KADAR? 28 OCAK 2024 DOLAR KURU NE KADAR?

28 Ocak 2024 dolar kuru pek çok yatırımcı tarafından araştırılıyor. Dolar kurunun alış fiyatı 29,93 lira, satış fiyatı da 30,27 liradan işlem görüyor. 


Güncel döviz kurları şu şekilde:

ABD Doları: 29,93 (Alış) - 30,27 (Satış)

EURO: 32,40 (Alış) - 33,02 (Satış)

STERLİN: 38,12 (Alış) - 38,31 (Satış)

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı yarın açılıyor!

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Mansur Yavaş: "Ankara'da gün gelecek toplu ulaşım bedava olacak"


Geri Dön