Altın & Dolar

Dolar kuru için yeni rakam verildi!

Bugün açıklanacak Fed faiz kararı, merakla beklenirken, altın ve dolarda dalgalanmalara neden olabileceği belirtiliyor. Peki söz konusu, bu karar sonrası piyasalarda neler yaşanacak? 

Piyasalarda gözler, bugün açıklanacak olan ve merakla beklenen Fed faiz kararında. Ekonomistler, 25 baz puanlık bir indirim bekliyor fakat  bazı analistler, 50 baz puanlık bir indirim olasılığını da göz önünde bulunduruyor. Bugün açıklanacak Fed faiz kararının altın ve dolarda dalgalanmalara neden olabileceği belirtiliyor. Peki söz konusu, bu karar sonrası piyasalarda neler yaşanacak? 

Halktv’de yer alan habere göre Tuğba Ekin, bu konu ile ilgili olarak “50 baz puanlık bir indirim için yeterli veri mevcut. Ancak piyasa belirsizlikten kaçınıyor. Bu sebeple 50 baz puanlık indirim beklemek daha zor.” İfadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARI ÜZERİNDEKİ ETKİLER

Fed’in 50 baz puanlık bir indirim yapması halinde yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler görülebileceği beklenirken Tuğba Ekin, “Dolar endeksi 100 seviyesinin altını test edebilir. Söz konusu bu durum, dolara bağlı emtia fiyatlarını da etkiler.” diye vurguladı. Fakat altın fiyatlarında ralli beklemek için erken olduğunu da söyledi.


GRAM ALTIN İÇİN YENİ TAHMİNLER

Gram altın fiyatları, 2 bin 850 Türk Lirası seviyelerine yaklaşabilir. Tuğba Ekin, “Dolar/TL’nin 34 Türk Lirası üzerinde kalması durumunda, gram altında 2 bin 900 Türk Lirası ve üzeri kalıcılık sağlanabilir.” dedi. Fakat, 34 Türk Lirası altına gerileyen bir parite, ons altındaki yükselişi yavaşlatabilir.”

BORSA İSTANBUL’UN GELECEĞİ


Fed’in merakla beklenen faiz kararı, Borsa İstanbul üzerinde de etkili olabilir. Tuğba Ekin, “Yüksek faizler, tedarik zincirinde sorunlara neden oluyor. Gündemden düşmeyen faizlerin gevşemesi, piyasalarda bir toparlanma sağlayabilir.” açıklamasını yaptı. . BIST 100 endeksinin 9.780-9.800 seviyesinin üzerine çıkması durumunda, 10.000 puan hedeflenebilir.


DOLAR/TL ÜZERİNDEKİ ETKİLER

Fed’in faiz kararı, Dolar/TL paritesini de etkileyecek. Fakat pek çok faktör bu paritenin yönünü belirliyor. Tuğba Ekin, “Faiz indirimi, dolar endeksini zayıflatabilir fakat Dolar/TL’nin yönünü tamamen belirlemek zor.” şeklinde konuştu. Kısa vadede 34 TL seviyesinin altında kalma ihtimali, kısmi destek sağlayabilir.

 

Konut fiyatları ucuz, gidin evinizi alın!

Kredili konut satışları resmen durdu: 100 konuttan yüzde 9,5'i krediyle satıldı!

Yatırımcıların gözde yatırım aracı arsa oldu! Konut alamayanlar ilk tercihi arsadan yana kullanıyor!