Altın & Dolar

Dolar kurunun önce 36 TL sonra da 45 TL olacağı tarih resmen açıklandı!

New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'de alınacak politika faizi indirimleri için Ocak ayını işaret ederken, bankanın Türkiye sorumlusu ekonomistleri de doların önce 36 daha sonra 45 TL olacağı tarihi açıkladılar.  İşte yatırımcıların merak ettiği o tarih...

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın atmış olduğu sıkılaştırıcı adımlar, bankaların elindeki likiditeyi de sınırlandırdı. Söz konusu bu durum, bankaların mevduatlara ödediği faiz oranlarını artırmasına ve kredi vermede daha temkinli davranmasına yol açtı.

Morgan Stanley ekonomistlerinin yayımlamış oldukları bir notta, "Türk bankaları için marjlarda dönüm noktası hikayesi sürüyor fakat söz konusu bu durum daha da ileriye itildi, bu nedenle daha cazip bir giriş noktası bekliyoruz" değerlendirmelerini yaptı.

MORGAN STANLEY'DEN TCMB POLİTİKA FAİZİ VE DOLAR KURU TAHMİNİ GELDİ

Halktv’de yer alan habere göre 2025 yılının Ocak ayından itibaren art arda 250 baz puanlık faiz indirimleri öngören Morgan Stanley ekonomistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politika faizini Mart ayına kadar yüzde 42,5'e ve Haziran ayına kadar da yüzde 35'e çekeceğini tahmin etti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye'de alınacak politika faizi indirimleri için yeni yılın Ocak ayını işaret ederken, bankanın Türkiye sorumlusu ekonomistleri de dolar kurunun önce 36 daha sonra 45 TL olacağı tarihi açıkladı.

Peki dolar kuru ne zaman 36 TL olacak? Dolar kuru ne zaman 45 TL olacak? İşte hem elinde dolar olanların hem de dolar almak isteyenlerin merak ettiği o soruların yanıtları…


DOLAR 2025 YILI SONUNDA 45 TL OLACAK

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yayımlanan notta, Türk Lirası’nı sene sonunda dolar karşısında 36 seviyesindeki önceki tahminin üstünde güçlenme riski olduğuna değinilerek, bankanın 2025 yıl sonu beklentisi de 45 şeklinde kaydedildi.

 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den Malatya depremi değerlendirmesi: Daha büyük bir deprem beklemiyoruz!

İran televizyonlarında 'ev karşılığı Türk Pasaportu' denerek SeaPearl Ataköy projesinin reklamları yapılıyor!

Ferce Bahçeşehir'de 120 ay vade sıfır faiz avantajı!