16 / 07 / 2024

Dolar ne 40 TL ne de 50 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Dev banka resmen açıkladı

Dolar ne 40 TL ne de 50 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Dev banka resmen açıkladı

Dolar/TL kuru yukarı yönlü hareket ediyor. Yatırımcılar ise doların ne kadar olacağını merak ediyor. Dev Banka HSCBC doların geleceği seviyeyi açıkladı.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


9 Temmuz Döviz kurları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru güne yükselişle başladı. Yatırımcılar ''dolar yükselecek mi? Dolar ne kadar olacak?'' sorularını araştırıyor. Merak edilen sorunun yanıtı HSBC'den geldi. HSBC, Türkiye'nin ekonomik görünümüne yönelik bir analiz kaleme aldı. Analizde yıl sonundaki dolar beklentisini açıkladı. 

DOLAR NE 40 TL, NE DE 50 TL OLACAK...

HSBC ekonomistleri, döviz kuruna ilişkin tahminlerini revize etti. HSBC tarafından yayımlanan Rraporda döviz kuru ve faiz oranlarına ilişkin çeyreklik veriler de sunuldu.  HSBC'nin yıl sonu dolar tahmini 36.00 TL oldu.

 Dolar ne 40 TL ne de 50 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Dev banka resmen açıkladı

HSBC'DEN YIL SONU ENFLASYON VE BÜYÜME BEKLENTİSİ!

HSBC, yayımladığı raporda Türkiye'ye yönelik enflasyon ve büyümeye ilişkin değerlendirmelere yer verdi. HSBC güçlü birinci çeyrek performansının ardından 2024 için tam yıl büyüme tahmini yüzde 3,1'den yüzde 3,8'e yükseltildi. 2025 büyüme tahmini yüzde 3,6 olarak sabit bıraktı.

*Yıllık enflasyon ise mayıs ayında yüzde 75,4 ile zirve yaparken, çekirdek enflasyon yüzde 75,0 olarak açıkladı. Haziran ayı enflasyon verileri güncellendikten sonra 2024 ve 2025 yılları için enflasyon tahminleri sırasıyla yüzde 46,1 ve yüzde 27,7 olarak revize edildi.

Temel senaryo, yıl boyunca politika faiz oranlarının değiştirilmemesi yönünde olduğuna değinen HSBC Eylülde politika faiz oranının pozitif olması bekleniyor, ancak dördüncü çeyrekte faiz indirimlerinin başlamasının erken olabileceğini söyledi. 

Raporda '' Piyasadaki yüksek enflasyon beklentileri ve fiyatlandırma davranışlarındaki bozulma önemli risk kaynakları olarak belirtiliyor.  Yüksek enflasyon beklentileri ve altın ithalatındaki sınırlamalar nedeniyle 2024-2025 için cari açık tahminleri revize edildi. 2024 yılı için bütçe açığının GSYH'ye oranının yüzde 5,2 olması bekleniyor, bu oran geçen yılki yüzde 5,2'lik açığa benzer.'' değerlendirmelerine yer verildi. 

Ocakta 10 bin TL'lik altın, dolar, euro ve gümüş şimdi ne kadar kazandırdı? İslam Memiş hesapladı! Doları olanlar uyanın

Ekonomist Atilla Yeşilada'dan korkutan dolar senaryosu! Dolar hiç artmayacak! Felakete hazır olun!

Geri Dön