02 / 05 / 2024

Dolar ne kadar? KKM öncesi seviyeye geriledi

Dolar ne kadar? KKM öncesi seviyeye geriledi

ABD'de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verici ve öncesi nedeniyle dolar endeksindeki güçlenmenin yanında kredi derecelendirme kuruşlarının uyarısı dolar/TL'yi 17,46'nın üstüne taşıdı.



Moody’s’ten BDDK hamlelerine karşı uyarı Bu arada uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) belirli bir döviz varlığı olan şirketlere getirdiği ticari TL kredi yasağının Türkiye’nin bankacılık sektörünün kredi notu açısından negatif olduğu değerlendirmesinde bulundu. Kurumun 13 Temmuz tarihli değerlendirmesinde, kararın, bankaların kredi kalitesine zarar verebileceği ve ortodoks olmayan para politikası nedeniyle zaten hasar görmüş durumda olan yatırımcı güveninin daha da bozulmasına neden olabileceği öngörüldü. Raporda ayrıca BDDK düzenlemesi sonrası şirketlerin döviz varlığının azalmasının şirketlerin kurdaki değer kaybına olan direncini azaltabileceği uyarısı yapıldı. Kurum konuya ilişkin raporunda geçen ay yapılan düzenlemenin bankaların kredi kalitesine zarar vereceğini ve yatırımcı güvenini düşüreceğini bildirdi. Şirketlerin refinansman riskinin arttığına işaret edilen raporda bankacılık sektörünün varlık kalitesinde baskıya yol açabileceği ifade edildi. Değerlendirmede, “Yüksek enfl asyonun finansman ihtiyaçlarını önemli ölçüde artırdığı bir dönemde şirketlerin krediye erişimini azaltmak, likidite ve yeniden finansman risklerini artırıyor” denildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön