05 / 05 / 2024

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu

Dolar endeksi, euro, Japon yeni ve sterline karşı uzun yılların en kritik seviyelerine yükseldi. Peki piyasalarda neler oluyor? İşte merak edilenler...



PİYASALARDA NELER OLUYOR?


Dolar gelişmiş tüm ülke para birimlerine  karşı yükselişe geçti.  Yükselmesinin sebebi ise küresel büyüme kaygılarına bağlı risk iştahının düşmesi ve faizle beraber dolara yönelimin artması. Bu durum endeksi 20 yılın zirvesine çıkardı. Tahvillerdeki seviyeler de faiz ve resesyon fiyatlamasını gösteriyor.


Euro Bölgesi’nde ise enflasyon rekor seviyelere geldi. İngiltere’de ise enflasyon çift haneye çıkarak 40 yılın zirvesine yükseldi. Japonya’da enflasyon 8 yılın en yükseğinde. Dünyada görülen maliyet artışı her ülke ekonomisini oldukça zorluyor, ancak önlemler noktasındaki hamle bu farka neden oluyor.

Dolar şahlandı, Euro, Sterlin ve Yen dibe vurdu
Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’de enflasyon Fed tarafından başlarda bu kadar riskli görülmedi. Fakat savaşla beraber maliyet hızı artmaya başladığında  Fed sıkılaşma adımını atmak zorunda kaldı.

Euro Bölgesi’nde yüksek enflasyonun yanında bir de Rusya bulunuyor. Rusya, uygulanan yaptırımlardan sonra doğal gazı kesip gözdağı vererek enerji kriiznin çıkmasına neden oldu. Elektrikten doğal gaza büyük tedarik sıkıntısı yaşayan Avrupa, Cuma günü acil toplanıp tavan fiyat uygulanmasını ve alternatifleri görüşmesi bekleniyor.

Yarın toplanacak ECB’nin 75 baz puan faiz artışı yapması bekleniyor.

Euro bölgesinde beklenmeyen yükseliş! Euro atağa geçti! Hemen bakın

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

1 sterlin 1 dolar mı olacak? Uzman isimden flaş açıklama! Uzak değil her an...

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön