30 / 06 / 2024

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor

Dünyaca ünlü kuruluş Goldman Sachs, Avrupa'daki enerji faturalarının 2 trilyon euro artacağını raporları ile açıkladı. İşte detaylar…



Goldman Sachs’in analistlerine göre, Avrupa ülkelerindeki hane halklarının enerji faturaları tepe noktaya gelecek. Yani faturalar, 2023 yılının ilk çeyrek dilimine kadar 2 trilyon Euro artacak.

Kurumun analistlerine göre, Avrupalı ailelerinin enerji faturaları tepe noktaya geldiği zaman Avrupa'nın toplam GSYH'sının % 15 civarına ulaşacaklar.

Piyasanın içinde bulunulan krizin küçümsendiğini de savunmuş olan analistler, "Biz bu krizin 1970 yıllarındaki petrol krizinden daha derin olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Goldman Sachs’in raporunda enerji üretimine fiyat sınırı getirilmesi durumunda AB'nin enerji faturalarında 650 milyar euro etrafında tasarruf olabileceğini de dile getirdi.

FITCH DE AYNI DERECEDE KORKUTTU

Fitch, eylül ayında Kuzey Akım 1'den Avrupa'ya gaz sevkiyatı olmayacağını düşündüğünü açıkladı. “Gaz akışının durması, Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığını çoğlattı” ifadelerini kullanan kuruluş, Rus gazının tamamen durmasının 2023 yılında büyümelerinde Almanya'yı % 3, İtalya'yı % 2,5 aşağı çekeceği uyarısı yaptı.

Fitch, “Rus gazının tamamen durması 2023 yılında Euro Bölgesi büyümesi için haziran ayında açıklamış olduğumuz tahminlere 1,5 - 2 puan düşürür” ifadelerini kullanırken 2022 yılının ikinci yarısında bir resesyon başlaması giderek daha muhtemel hale geldiğini belirtti.

Dünyanın en büyüğü Goldman Sachs korkuttu! Bu kriz fazla küçümseniyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön