02 / 07 / 2024

Dolar tekrar zirvede!

Dolar tekrar zirvede!

Dolar/TL tüm hafta boyunca tarihi zirvesinin altında işlem görürken yeni haftanın son işlem gününde yeni bir rekora imza atarak 13.95 seviyesinin üzerine çıktı.



Hafta başından bu yana tarihi zirvesine yakın seviyelerde işlem gören dolar, güne 13,79 liradan yatay bir seyirle başladı. Ancak daha sonra yükselmeye başlayarak 13.9542'ye ulaştı ve rekor seviyeyi aştı. Bugün Türkiye saati ile 16.30'da açıklanacak enflasyon verilerinin TL üzerindeki baskıda etkili olduğu belirtiliyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; doların zirveye ulaşmasının ardından piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın dolara müdahale edip etmeyeceğine çevrildi. Saat 13.01 itibariyle  dolar/TL 13,92 seviyesine geri çekildi. Euro ise rekorunu 15,75 seviyesine taşırken, saat 13.01 itibariyle 15,71 liradan işlem görüyor.

Geçen hafta Çarşamba ve Cuma günleri doların 14 liraya yaklaşmasının ardından Merkez Bankası döviz satarak müdahalede bulundu.

 Dolar tekrar zirvede! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2022 Bütçe Kanun Teklifi dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilirken, Bakan Nureddin Nebati, yaptığı konuşmada, likidite riskinin azaltılması amacıyla Türkiye'nin ekonomik olarak güçlü nakit rezervleri tutma politikasına devam ettiklerini söyledi. 

Nebati, tüm adımları serbest piyasa ekonomisi ve finansal özgürlük ilkesine tam uyum içinde atacaklarını da kaydetti. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de Türkiye'de tüketici enflasyonunun önümüzdeki aylarda yüzde 25'i aşabileceğini, Aralık ayında olası bir faiz indiriminin enflasyon tahminini yukarı yönlü baskıladığını belirtti.

Dolar/TL bugün ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön