05 / 05 / 2024

Dolar ve altın patlamaya doğru gidiyor iddiası! Dolarda yeni zirve ne olacak?

Dolar ve altın patlamaya doğru gidiyor iddiası! Dolarda yeni zirve ne olacak?

TÜİK'in açıkladığı dış ticaret verisi, dolar öğüten Türk ekonomisinin döviz ihtiyacı ve net hata noksan kalemiyle gelen kaynağı belirsiz para, dolarda ve altının son çeyrekteki performansını nasıl etkileyecek? İşte beklentiler...



Altının önündeki engellerin kalkmaya başladığını ifade eden Akyıl, gram altında trend takip seviyesinin 986 olduğunu belirterek global olarak güçlü doların biraz daha baskı yaratmaya devam edeceğini ancak altının yavaş yavaş kendini toparlamaya başlayacağını söyledi. Gram altının teknik olarak 986'nın üzerinde kaldığı sürece yukarı yönlü gitmeye devam edeceğini belirten Akyıl bin 343 ve bin 800'ün gram altında orta ve uzun vadeli hedefler olduğunu söyledi. Gram gümüşte ise trend takip seviyesinin 11.20 olduğunu belirten Akyıl, gram gümüşte orta ve uzun vadeli hefedlerin 18 ve 23 olduğunu belirtti.

İngiltere Merkez Bankası'nın hamlesinin bir süre sonra Fed'i "ekonomiyi resesyona sokacağım enflasyonu düşüreceğim" politikasından vazgeçireceğini belinten akyıl,  "Altın ve gümüş reaksiyon verdi ve tutundu. Altın hala net bir sinyal vermedi ama ons altında 1675 teknik olarak yukarı kırılırsa üzerinde kapanışlar gelirse yukarı gidecektir. Gümüş altından daha iyi bir reaksiyon verdi. Gümüş altından daha fazla yükselecek, potansiyeli arttı" diye konuştu.

Gelecek hafta dolar, euro ve sterlinde neler olacak? Okumadan pozisyon almayın!

Selçuk Geçer, doların patlayacağı tarihi açıkladı! Felaket geliyor

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön