29 / 04 / 2024

Dolar ve altın yatırımcısı dikkat!

Dolar ve altın yatırımcısı dikkat!

Dolar ve altın yatırımcılarının dört gözle bekledikleri kritik toplantı gerçekleşti. Amerika Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.



Powell, Eylül’deki faiz artışının boyutunun tamamen verilere bağlı olacağının altını çizdi. Diğer yandan Jerome Powell'dan faiz artışlarının ekonomi için ‘acı verici’ olabileceği uyarısı geldi.

FED Başkanı Jerome Powell Jackson, Hole Sempozyumu’nda yaptığı ve piyasaların dört gözle beklediği konuşmasında Eylül ayında yapılacak olan faiz artışının boyutunun tamamen veriye bağlı olacağını söyledi.

Kansas City Fed'in ev sahipliğinde düzenlenen Jackson Hole merkez bankacılar sempozyumunun açılışında konuşan FED Başkanı Jerome Powell, enflasyonun kontrol altına alınması için sıkı para politikasının bir süre için daha yavaş büyüme, zayıf bir iş gücü pazarı ve hane halkları ile işletmeler için "biraz acı" anlamına geldiğini vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön