Altın & Gümüş

Dolar ve altını enflasyon korkusu sardı!

Altın ve dolar fiyatı dün ABD'dekie 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamlaeından sonra hareketlendi... Şimdi ise piayasaların odağında yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı var

Altın ve dolar fiyatı dün ABD'dekie 40 yılın zirvesini gören enflasyon rakamları ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamlarından sonra hareketlenmeye başladı. Şimdi ise piayasaların odağında yarın açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararı var. 

Küresel piyasalar, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'n daha da şahinleştirebileceği endişesi ile karışık seyrediyor. ABD'de yüzde 8,5'le 1981'den bu yana en güçlü yıllık yükselişini kaydeden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahvil ve pay piyasalarında fiyatlamaları zorlaştırdı.

FED ŞAHİN AÇIKLAMALARINA DEVAM EDİYOR

Fed yetkilileri şahin  tonlu açıklamalarına kaldığı yerden devam ediyor. Fed üyesi Lael Brainard, bilanço küçültmesine haziran ayında başlayabileceklerini belirtirken, Fed'in resesyona sebep olmadan enflasyonu kontrol altına alabileceklerine inandığını aktadırdı. St Louis Fed Başkanı James Bullard ise faizlerdeki artışın ekonomiyi etkilememesi gibi beklentilerin fanteziden ibaret olduğunu belirtti.

 

PUTİN REST ÇEKTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, Ukrayna tarafının Rusya ile İstanbul'da yaptığı müzakereler sonucunda varılan anlaşmaları reddettiğini belirterek "Yine hepimiz çıkmaza girdik." dedi. ABD Başkanı Joe Biden ise Putin'in Ukrayna'da "soykırım" yaptığını belirtti.

DOLAR VE ALTIN FİYATLARI

Bu gelişmeler küresel bazda risk iştahının azalmasına sebep olurken,en güvenli liman olan altına olan talepa arttı ve altın değer kazanmaya başladı. Altının onsu saat 11:44 itibariyle 1979 dolar, gram altın ise 929 liradan işlem görüyor. Dolar/TL ise aynı dakikalarda alış fiyatı 14,58 lira, satış fiyatı ise 14,59 lira seviyesinde işlem görüyor.

GÖZLER YARINKİ FAİZ KARARINDA

Yurt içi piyasalar ise yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklanmış durumda. Yarın saat 14.00’de yayınlanacak olan faiz kararında değişikliğe gidilmeyeceği öngörülüyor.

Altın fiyatları neden yükseliyor? Altın yükselmeye devam edecek mi?

Altın fiyatlarında büyük atak! Altının onsu 1970 dolar oldu! İşte 13 Nisan 2022 altın fiyatları...

Altın fiyatlarında tuzak fiyatlama olacak! Yatırımcılar dikkat edin...