01 / 05 / 2024

Dolar ve euro yatırımcıları dikkat! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları

Dolar ve euro yatırımcıları dikkat! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları

Dolar ve euro yatırımcıları güncel döviz kurlarını araştırıyor. Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları.



18 Nisan Perşembe güncel döviz kurları yatırımcıların odağında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haftanın başında, "Orta Vadeli Programı güçlendirecek adımlar" atacaklarını söylemesinin ardından piyasalarda yeni adımların detayları takip ediliyor. Bu gelişmelerin eşliğinde döviz kurları güne nasıl başladı? Bugün dolar ne kadar? Euro kaç lira? Güncel döviz kurları...

Dolar ve euro yatırımcıları dikkat! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç lira? 18 Nisan 2024 döviz kurları

TÜRK LİRASI İLK ÇEYREKTE YÜZDE 9 DEĞER KAYBETTİ

Türk Lirası,  ilk çeyrekte dolar karşısında yüzde 9 değer kaybederken, aynı dönemde TÜFE yüzde 15 civarında artışa geçti. Türk Lirasının dolar karşısında enflasyon farkından daha az değer kaybetmesi, reel değer kazancı anlamına geliyor. TCMB ise TL'deki reel değer kazancından "memnun" olduğu mesajını veriyor. 

İlk çeyrekte net rezervler yaklaşık 25 milyar dolar düşüşe geçerken, yerel seçimin tamamlanması ve bundan bir hafta önceki sürpriz faiz artışı ile rezerv kaybı önce durdu sonrasında artmaya başladı. 

Son iki haftaya yönelik henüz resmi veri açıklanmadı fakat Merkez Bankası'nın rezervlerinde haftalık bazda 8.5 milyar dolar döviz kaybı Nisan'ın ilk haftası itibarıyla 6.5 milyar döviz alımına çevrildi. 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI KAÇ LİRA? EURO NE KADAR OLDU? EURO/TL KAÇ LİRA? GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

18 Nisan 2024 güncel döviz kurları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar alış satış fiyatı bugün 32,52 lira, satış fiyatı 32,58 liradan işlem görüyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 34,66 lira, satış fiyatı 34,80 lira. Euro dolar paritesi yüzde 0,11 artışla 1,0681 bandında hareket ediyor.

Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika? İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

Elinde dolar, altın, euro ve gümüş olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Hesaplar değişti! İşte yeni yatırım sıralaması...

'Şu anda dolarda boğa trendiyle uğraşması çok zor' diyen uzmanlar açıkladı! Dolar son bir yılın rekorunu kırmaya geliyor

Geri Dön